Perfekt til salater, supper eller til bruschetta
Har fått litt dilla på disse nye småformene mine. Fersk mini-loff med pesto er veldig dekorativt og ikke minst – knallgodt!
Loff
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i.
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Smør på pesto og følg instruksjonene på bildene under. Jeg fikk fire mini-brød (ca. 9 cm x 15.5 cm) og et lite flettebrød som jeg stekte i en 1 liters form.
6. Heves i ca. en halv time til tre kvarter før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
500 g hvetemel
3 dl væske (melk eller vann)
25 gram gjær
2 ts salt
2 ss smør eller olje
1 egg (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm væsken fingervarm og hell i.
2. Tilsett gjær, smeltet smør/olje og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Smør på pesto og følg instruksjonene på bildene under. Jeg fikk fire mini-brød (ca. 9 cm x 15.5 cm) og et lite flettebrød som jeg stekte i en 1 liters form.
6. Heves i ca. en halv time til tre kvarter før den stekes på 200 grader i 35-40 minutter. Pensles med egg utblandet med litt vann.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
|
|