- Krem.no - https://krem.no -

Plommeterte

En liten påsa med de søteste Victoriaplommer ramlet inn døra, og vips var søndagsdesserten i boks.

Først lagde jeg en mørdeig som jeg la i kjøleskapet et par timer. Her har jeg brukt en form som har løs bunn (20 cm), men det er deig nok til en vanlig terteform på ca.26 cm. Bruk gjerne annen fast frukt dersom du ikke har plommer. Eksempler: epler, aprikos, fersken, nektariner eller liknende. Stekes på 180 – 200 grader i 30-45 minutter. Plommene safter en del, derfor satte jeg på varmluft mot slutten av stekingen og flyttet den ned på nederste rille de siste 10 minuttene.

Kjevle deigen rett fra kjøleskapet. Da er den enklest å jobbe med.

Rull den kjevlede deigen over formen.

Press på kanten og fjern overflødig deig. Mørdeigen kan fint oppbevares i kjøleskap en uke eller to.

Skjær plommene i 4 slik at det blir fine båter.

Til slutt strødde jeg på litt brunt sukker for å få en karamellaktig smak.

Serveres lun med myk krem…mmm.