- Krem.no - https://krem.no -

Pærekake

Dessertkake med karamell og pære

I høst fikk jeg en diger påsa med pærer av tante Åste. Pærer er jo så godt å hermetisere, men lastskapen tok meg, og jeg måtte ty til alternative løsninger. Og takk for det! 
Dermed ble det frosne pærebiter i stede. Disse har jeg nå fått nyte godt av – i form av en helt fantastisk god karamell-pære-kake. Saftig og god dessertkake!

Pærekake med karamell

150 g sukker til karamell i bunnen av formen

150 g sukker
2 egg
175 g hvetemel
125 g smeltet smør
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
4 pærer (ca)

3 dl kremfløte

Stekes på 180 grader 50-minutter til 1 time.  

Slik gjør du:
1. Start med å lage karamell. Jeg tok 3 ss vann i sukkeret og lot det koke til det fikk en fin karamellfarge. Og dette er viktig! For at kaken skal få en god karamellsmak må du koke karamellen lenge nok, men husk at den ikke skal smake brent. Hell karamellen i en springform ca. 22 cm. (Kledd med bakepapir i bunnen)
2. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis, tilsett smeltet smør, før du rører inn det tørre. Rør inn melken til slutt.
3. Skrell pærene og del de i passe store biter som legges oppå karamellen. Hell på røren til slutt. Den skal bare såvidt dekke pærene. 
4. Før du setter kaken i ovnen på 180 grader, kle den inn med et dobbelt lag aluminiumsfolie (pærene safter noe og kan føre til at det renner væske fra formen under steking.
5. Etter at kaken er stekt, avkjøl den noe før du hvelver den over på fat. Bruk et fat med kant ettersom det vil renne litt karamellsaus fra kaken.