- Krem.no - https://krem.no -

Pærer Belle Helene

Forførende dessert

Du finner knapt bedre smakskombinasjoner enn pære, sjokolade og vanilje, og jeg innrømmer det, jeg sleika hele tallerkenen rein. Kan bli mo i knærne av mindre. 
Pærer Belle Helene

Til denne desserten har jeg brukt pærer som er små og faste. Alle slags pærer kan benyttes, men det er viktig at de ikke er for modne. Da vil de koke istykker. Beregn 1 pære per person. Denne laken holder til 5-8 pærer – minst. 

Start med å koke sukkerlake:
1/2 liter vann 
250 g sukker
1/2 vaniljestang (frø og stang)

Kok opp laken med vaniljestang og frø og la den koke inn noe (ca. 15-20 minutter). I mens skreller du pærene. Ha en bolle med vann tilsatt litt sitronsaft som du legger de ferdigskrelte pærene i. Da unngår du at de blir brune. Skjær ut kjernehuset med et melon-kule-jern eller en skarp kniv. Det er ikke så enkelt (jeg er litt plastret for øyeblikket..) men gjør det så forsiktig som du kan slik at pæren ikke går i stykker. 

Putt pærene i sukkerlaken og kok i 15-20 minutter til de er møre (test med en skarp kniv). Dra kjelen av platen og la pærene ligge i laken til desserten skal serveres. (Pærene får best smak dersom de får ligge i laken et døgn eller to). 

Servér med varm sjokoladesaus som du lager ved å varme opp 2 dl fløte. Ha i 100 g hakket sjokolade og rør til du har en glatt saus. 

Jeg hadde ikke annet enn krokan-is tilgjengelig i dag, men til pærene kan du gjerne piske litt krem eller lage kuler av en annen isfavoritt. 

Litt fakta: Desserten oppsto i 1870 og har fått navn etter en av Offenbachs operetter: La belle Hélène.  (Den vakre Helene). 

Om ikke Offenbachs operette om vakre Helene er den mest spilte på radio for tiden så har den allikevel  fått evig liv. For denne desserten vil aldri forsvinne.