- Krem.no - https://krem.no -

Prinsessekake

Prinsessekake med vaniljekrem og brunt sukker i svingene. Pass bare på at den får steke lenge nok.
Prinsessekake

Grunnoppskrift gjærdeig
550 g hvetemel (ca.10 dl)
100 g sukker (1,1 dl)
1/2 ts kardemomme 
100 g smør
3 1/2 dl melk
50 g gjær
1 egg

Vaniljekrem
(lag selv eller kjøp ferdig)
Demerarasukker

Springform ca. 24 cm
Følg instruksjonene under:

Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir. 
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann. 

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.

Settes inn i ovnen på 180 grader i 45 minutter – 1 time. (Kringle, prinsessekake)

Kjevle ut leiven og stryk på vaniljekrem. Dryss på demerarasukker og rull sammen. Du bruker ca. halvparten av deigen til prinsessekaka. (Resten lagde jeg snurrer av).

Smør forma godt og plasser syv store stykker som vist. Sett til heving et lunt sted ca. 30 minutter.

Ferdig hevet og klare til å settes i ovnen. Trenger ca. 45 min – 1 time på 180 grader.

Skru ned litt på varmen mot slutten av steketiden, så unngår du at kaka blir så mørk på toppen som denne ble….. Rør sammen litt melis, ha på en litt avkjølt kake og høgg innpå 🙂