Prinsessekake
Grunnoppskrift gjærdeig Springform ca. 24 cm |
Slik gjør du:
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir.
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og deles opp i passe store emner som trilles til boller/ andre varianter og settes på plate med bakepapir.
6. La bakverket heve på et varmt sted før det pensles med egg utblandet med litt vann.
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
Settes inn i ovnen på 180 grader i 45 minutter – 1 time. (Kringle, prinsessekake)