Grove rundstykker bakt med bakepulver + proteinrundstykker med havre
Jeg kan ingen ting om proteinrundstykker. Det måtte et googlesøk til. Der fikk jeg opp bilder av hardpakka små hockeypucker. De fleste var laget med samme oppskrift: havregryn, cottage cheese, egg og bittelitt bakepulver. Hmmm..
Rundstykker? Dette er jo scones, tenkte jeg. Det må da gå an å lage disse på en annen måte? Som tenkt, så gjort. I dag har jeg bakt noen grove rundstykker. Med bakepulver Altså… scones. De er laget med sammalt hvete (masse protein), gresk yoghurt (masse protein) og egg (masse protein). Så jeg tenkte -da kan jeg vel kalle dem for proteinrundstykker? De ble best!
Ja, så lagde jeg en variant til. Den andre (glutenfrie) varianten er en laget med havregryn og cottage cheese. Oppskriften er lik veldig mange andre, og jeg lagde den for å forsøke å forbedre den litt. Mitt ønske var at de ikke skulle bli så kompakte og harde. Om jeg lykkes? Tja, sannelig om jeg vet. Overraskende skuffende i smak var de også…
Grove proteinrundstykker (ala Elin) (10 stk)
300 g sammalt hvete fin eller fibra 350 g (ett beger) gresk yoghurt nøytral 1 ss bakepulver (ja, det skal være spiseskje) 1/2 ts salt 2 egg Slik gjør du: |
I dag har jeg laget to typer «proteinrundstykker». Ingen tvil hva som smakte best…men prøv gjerne begge variantene!
|
Glutenfrie proteinrundstykker
350 g havregryn
400 g cottage cheese
3 egg
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
Slik gjør du:
1. Bland bakepulver og salt inn i havregrynene. Bland godt slik at bakepulveret er jevnt fordelt.
2. Bland inn cottage cheese og egg. Bruk hendene og kna sammen til du har en jevn masse.
3. Lag små kaker som du plasserer på en bakeplate med bakepapir.
4. Stek på 200 grader i ca. 30 minutter.
5. Avkjøl på rist.
|
|