- Krem.no - https://krem.no -

Rabarbragalette – tertebunn med rabarbra og karamell

Knasende sprøtt, syrlig og søtt

Disse hadde jeg i utgangspunktet ikke tenkt å legge ut, men jeg ombestemte meg. Dette er nemlig FOR godt til ikke å deles. I sol eller regn. 

Temaet nå om dagen er VÆRET. Som dere vet regnet det katter og hunder i går (som de sier på engelsk) her på Østlandet. Og jeg koste meg glugg.

Neida, det er ikke sånn at jeg ikke vil ha sommer, men jeg skrev på facebook i går at det ALLTID finnes noe å glede seg over. Og det mener jeg. 

I går gjorde jeg ihvertfall det. Som barn så jeg aldri på værmeldingen. Det fikk bli det været det ble. Og sånn ble barndommens somre fylt av sol, ikke regn, for det er filtrert bort. Det er ikke antall dager med øs-pøs man husker, men hva vi gjorde. 

Konklusjonene er: Ønsker du deg en fin sommer uavhengig om det blir sol eller regn? Bestem deg for det. It’s a state of mind.

Sånn. Der sparte jeg deg for kr.15 000 som du nok (etter å ha lest VG om at det vil regne hele sommeren) hadde brukt på en middelmådig tur til syden – midt i fellesferien – med påfølgende diaré og flasshelvete i en uke etterpå. 

Da kan vi gå over på godsakene. Som er knasende enkle å dra sammen på en forsommerdag – sol eller regn :) 
Prøvde å finne et annet ord for galette, men det var ikke så lett. Det nærmeste jeg kommer er kanskje tertewienerbrød med rabarbrakaramell. 


Rabarbragalette – eller tertebunner med rabarbrakaramell
ca. 5 stk

Frosne butterdeigsplater
ca. 200 g vasket og kuttet rabarbra
ca. 1-2 ss maisenna
ca. 100 g lyst brunt sukker (light brown soft sugar) eller demerara – eller det sukkeret du har 😉

Slik gjør du:
1. Tin butterdeigsplater under et håndkle og kna lett sammen. Del opp i deigbiter på ca. 50 g. 
2. Kjevle ut tynne (ca. 2-3 mm)  rundinger (bruk mel), brett inn kanten og prikk med en gaffel. 
3. Bland sukker og maisenna, tilsett rabarbra og vend sammen. 
4. Legg blandingen jevnt utover i deigen.
5. Klem deigen rundt blandingen og la hvile ca. 30 minutter før du steker på 210 grader i 20 minutter (varmluft).

Spises som de er, eller med litt is til. 

Fikk du lyst til å prøve disse med epler –prøv denne oppskriften

Legg i fyllet og fordel det i jevn tykkelse (ikke i en haug). 

Klem deigen godt rundt fyllet. Det vil alltid renne litt ut, men maisennaen vil forhindre at det væsker mye. Det som skjer er at rabarbrasaften og sukkeret koker og blir til karamell. Heeeelt uimotståelig.

Har du lyst på litt glans på kantene kan du pensle med litt egg før du steker.