- Krem.no - https://krem.no -

Rabarbrapai med vaniljekrem

…laget med crème fraîche

Jeg har rappet til meg årets første rabarbra-stilker. Det ble til denne luksuriøse paien. Oh, Lord! Please forgive me.
Rabarbrapai med silkemyk vaniljekrem

Begynn med å lage mørdeig. Det blir mer en du trenger, men det er lettere å ha for mye enn for lite. La den hvile i kjøleskap minimum en halv time før du kjevler den. Jeg hadde bare 300 gram rabarbra, men bruk gjerne litt mer om du har. Fyllet er ganske søtt, men veier opp for det syrlige.

Baking av rabarbra:
ca. 300-400 g rabarbra (delt i 4-5 cm biter)
ca. 50 g sukker
1/2 vaniljestang

Vaniljekrem:
3 eggeplommer
1 egg
1 ss maisenna
175 g sukker
300 g creme fraiche
1/2 vaniljestang

(Du kan klikke på bildene for å gjøre dem større)

Slik gjør du:
1. Kjevle ut mørdeig ca. 1 1/2 mm – 2 mm tykk og ha over i en paiform med løs bunn ca. 23 cm. Eller gjør som meg – bruk en springform ca. 22-23 cm.  Hvis du bruker springform, kle den med bakepapir i bunnen. Pass på at deigen går godt opp på siden. Ha i bakepapir og hell i erter eller ris, eller keramiske kuler – noen bruker mynter også.
2. For-stek skallet på 175 grader i ca. 15 minutter. Fjern erter eller hva annet stæsj du har puttet i, og fortsett å steke til skallet har gyllen farge. Ta ut av ovnen og avkjøl.
3. Ha biter av rabarbra i en ildfast form, strø over sukker og ha i vaniljefrø og vaniljestang. Legg over folie og bak på 175 grader til de begynner å safte/møre. Rabarbraen skal ikke steke så mye at den går i oppløsning. Tar ca. 15-20 minutter. Fjern vaniljestang og legg bitene over i mørdeigsskallet. Spar noen til å legge på toppen.
4. Bland maisenna og sukker og rør sammen med eggene. Skrap ut frøene av en halv vaniljestang. Tilsett creme fraiche til slutt og bland til du har en klumpfri røre.
5. Hell blandingen over i mørdeigsskallet, legg noen fine biter helt på toppen og sett i ovnen på 150 grader. Skal stå i ovnen til fyllet har stivnet – ca. 15-25 minutter…

Spises gjerne litt lun.