Latmannsversjonen av risboller
Som tenkt, så gjort. Eneste jeg gjerne skulle gjort om igjen var å bruke en litt større langpanne. Min ble i minste laget, med det resultat at flaket var vanskelig å løsne fra formen, og at «blokka» ble litt vanskelig å skjære i biter. Men pytt, det gikk da!
Følg bildene under, så ser du hvordan jeg har gjort det. Dette er forresten samme oppskrift som jeg bruker til Delfiakake.
250 g sjokolade (jeg bruker mørk)
4 ss sterk kaffe
1 pk kokosfett (Delfiafett)
2 egg
2-3 ss sukker
100 g puffet ris
Slik gjør du:
1. Kle en langpanne med bakepapir eller plast (bruk gjerne en vanlig langpanne str. 30 x 40 cm. Den jeg brukte er 25 x 30, da får du en tjukkere kake.)
2. Smelt sjokolade sammen med kaffe i mikroovn eller over vannbad (ikke rør for mye i sjokoladen)
3. Smelt delfiafett. Det skal være helt smeltet og litt varmt.
4. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bruk helst romtempererte egg.
5. Bland sjokolade i eggedosisen.
6. Tilsett smeltet fett litt etter litt.
7. Rør inn puffet ris.
8. Hell i langpannen og sett kjølig.
9. Hvelv riskaken ut av formen og del i to. Del deretter i lengder, som igjen deles i biter. Oppbevares i plastpose et kjølig rom.
|
|
|
|