- Krem.no - https://krem.no -

Rissjokolade

Biter av god sjokolade med puffet ris

Ikke et vondt ord om risboller, men dette er enkelt og veldig, veldig godt. Laget av husets niåring. 
Jeg har en del krims-krams liggende i skapet. Som for eksempel en drøss konfektformer i silikon. Kjøpt på ebay for en tier eller to. Handler du fra Kina (det har jeg gjort) så er silikonformer til sjokolade skammelig billig. Bare husk at det tar et par-tre uker før du får formene i postkassa. 

Min datter er veldig svak for rissjokolade. Sånne biter du ofte får kjøpt i løsvekt. Hun har funnet en av disse formene i skapet, og med litt smelte-hjelp fra mor var kosen i boks. Bruk den sjokoladen du liker best – vi bruker lys tilsatt litt mørk. Ikke ha for mye ris i bunnen av hver form, da vil riskornene bare falle av biten. 

Rissjokolade ca.15 små biter
100 g lys sjokolade
20-30 g mørk sjokolade
puffet ris

Smelting av sjokolade:
Sjokoladen tåler ikke sterk varme og bør derfor aldri smeltes i en kjele direkte på kokeplata. Jeg smelter sjokolade i mikrobølgeovn. Bollen med sjokolade settes i mikroovnen på full effekt 15 sekunder av gangen. Rør mellom hver intervall.

Smeltes sjokolade i vannbad plasseres bollen med sjokolade over en kjele med vann, uten at bollen er i kontakt med vannet. Vannet skal bare småkoke. Dampen gjør bollen varm og smelter sjokoladen. Får du vann i den smeltede sjokoladen blir den hard og klumpete. Da er det bare å begynne på nytt. 

Aller best blir disse sjokoladebitene om du bruker ekte sjokolade, kalt kuvertyre. Den trenger temperering. 

Dryss noen riskorn i bunnen av formene og ha på smeltet sjokolade. Sett formen i kjøleskap til de er helt stivnet og press bitene ut.