- Krem.no - https://krem.no -

Rullekake fylt med krem

Kake til far?

Rullekake med krem er både rask og enkel å lage. Kommer det gjester om en liten halv time rekker du å lage denne først!
Noen frykter det å rulle sammen en kake med krem. Alternativt kan du skjære den ferdige bunnen i tre like store deler og legge de sammen til en avlang bløtkake med to lag krem, slik som jeg gjorde i fjor. Det er ingen sak å lage denne kakebunnen. For best resultat, bruk rom-tempererte egg og vend inn hvetemelet i eggedosisen uten bruk av mikser. Kremen smaker aller best når den er litt bløt, derfor pleier jeg å si at kremen skal piskes «slapp». Pisker du kremfløten for mye kan det fort bli smør. Jeg bruker et hjemmelaget bringebærsyltetøy, men her er det fritt frem å velge det syltetøyet du liker best.

Rullekakebunn

3 egg
75 g sukker
75 g mel
3/4 ts bakepulver

3 dl kremfløte
2 ss sukker
6 ss bringebærsyltetøy

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut i en langpanne kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på 210 grader i 5-7 minutter.
5. Avkjøl bunnen litt før du snur den og drar av papiret. Bunnen legges tilbake på bakepapiret.
6. Pisk 3 dl kremfløte tilsatt 2 ss sukker.
7. Stryk på syltetøyet.
8. Ha på et tynt lag pisket kremfløte.
9. Rull kaken sammen og legg den over på et fat.
10. Stryk på resten av den piskede kremfløten utenpå kaken og pynt med revet sjokolade og friske bær.