- Krem.no - https://krem.no -

Rullekake med smørkrem

Mektig kake med krem som smelter på tungen

Saftig og lyxig rullekake, også kalt Swissroll.  Er du på slanker’n, lukk øya!

Dessverre har det blitt slik at folk rynker på nesa når de hører ordet smørkrem, mye fordi det produseres mye kunstig, såkalt smørkrem. Smørkremen jeg har laget i denne rullekaken er ekte saker, og spør du meg bør den heller kalles dessertkrem. Joda, det er masse smør, men denne kremen fester seg ikke i gommen. Den smelter på tungen.

Januar er kanskje ikke måneden å lage en slik kake, men skal man unne seg noe godt, gjør det heller skikkelig. Av og til er kun det beste godt nok.

Rullekake med sjokosmak
3 egg
75 g sukker
1 ts bakepulver
15 g kakao
60 g hvetemel

Slik gjør du: 
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis
2. Sikt mel, kakao og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Stryk ut på en bakeplate kledd med bakepapir. Pass på å få jevn tykkelse.
4. Stek på temperatur: 220 grader, steketid: ca. 5-7 m
5. Legg den ferdigstekte bunnen på et papir strødd med sukker. Fjern papiret på bunnen.

Dessertkrem
100 g vann
100 g sukker
1 eggeplomme
1 egg
150 g smør
1/2 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du:
1. Kok sukker og vann til litt tykk sirup . (ca. 120 grader – Kuleprøven)
2. Eggene piskes luftig og sukkerlaken tilsettes i en stråle mens du pisker. La det piske til det er kaldt.
3. Ha i romtemperert smør til slutt.
4. Tilsettes vaniljesmak.

Avkjøl bunnen helt før du smører på kremen. Rull kaken sammen inn i bakepapiret. Bildet til venstre viser trikset – hvordan få rullekaken stram. Legg bakepapir rundt rullekaken som vist på bildet. Press på med en bakeplate og klem godt inntil, slik at papiret strammes godt rundt rullen.

Spar litt av kremen og ha i en sprøytepose. Dryss på litt melis og sprøyt små topper med krem på kaken. Rull noen coctailbær i sukker og legg på til pynt.