- Krem.no - https://krem.no -

Saftig banankake

Krem.no’s mest populære oppskrift fortjener nye sommerbilder! Denne kaka er perfekt for Piknik!

Banankake

Vi spiser oss gjennom litt «leftovers» og i dag forbarmet jeg meg over tre brune bananer. Resultatet ble en saftig og god kake til søndagskaffen.

125 g smør/maragrin
150 g sukker
250 g hvetemel
2 egg
2-3 moste overmodne bananer
2 ts vaniljesukker
1 1/2 ts bakepulver
1 dl melk

ca. 30g hakket sjokolade

Stekes på 180 grader 25-45 min.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett eggene ett etter ett, og ha i moste bananer. De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig. Hakk sjokoladebiter og vend inn.

Har du lyst til å prøve å lage en annen type banankake ? Prøv dette bananbrødet med kakao.

Saftig hverdagskake, som også kan spises på en helt vanlig søndag. Pynten er preget av at julen i dag ble stuet bort.

Etter at eggene er tilsatt, mos bananene med en gaffel. Has rett i røra. Til slutt blandet jeg inn det tørre vekselsvis med melk.

Smør og sukker røres luftig. Bruk romtempererte råvarer. Dersom du tar smøret rett fra kjøleskapet er trikset å gjøre smøret bittelittegranne mykt i mikroovnen.

Benyttet en form som er ca. 25 cm x 35 cm, men bruk gjerne en springform. (Steketiden vil da variere). Har brukt det enkleste pyntetrikset i boka, nemlig sjablong med melisdryss. Her er det noen stjerner som har dannet et vakkert og dekorativt mønster. Et annet tips er å klippe snøkrystaller i papir og legge på før du drysser melis over.