- Krem.no - https://krem.no -

Saftig eplekake

Høsten er tiden for en saftig eplekake.

Eplekake er noe mange liker, det er lett å bake og kan fint fryses, både hel og i stykker. Om du ikke får tak i norske epler i sesong, bruk noen harde og faste epler når du skal bake eplekake.

Jeg starter med å skrelle eplene. De legger jeg i en bolle med vann tilsatt noen dråper sitronsaft. Sånn holder eplebåtene seg hvite. Bruk romtempererte ingredienser. Tar egg rett fra kjøleskapet kan du legge dem i en bolle med varmt vann noen minutter. Smøret kan romtemperers ved å bruke en ostehøvel. Skjær smøret som du skjærer ost og legg det på en tallerken. Da blir det mykt på 1-2-3!

Du må gjerne bruke mye epler i denne kaka, men da vil den trenge noe lenger tid å gjennomsteke. Ingen ovner er helt like, derfor, bruk en bakepinne og stikk den i midten av kaken. Henger det deig på pinnen må den steke lenger. Om det ikke er deig på pinnen er kaken ferdig. Ta den ut av ovnen og avkjøl på rist.

Del gjerne kaken opp i stykker og frys inn. Ta opp fra fryseren og lun i ovnen på varmluft 120 grader i 6-7 minutter. Serveres med iskrem eller en kremdott. Perfekt dessert!

 
Eplekake (25 cm form)
180 g sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
3 egg
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
5-6 faste epler i biter

Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). Rør inn ett og ett egg. Sikt inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. Ikke rør for mye. Juster farten ned til laveste fart og rør inn melken til slutt.

Massen fordeles i en springform ca. 25 cm. Skrell epler, del dem i passe store biter. Dytt eplebitene ned i kaken. Dryss på kanel og sukker på toppen og stek på rist midt i ovnen ca. 180 grader i 30 -40 minutter. Skru gjerne over på varmluft siste 10 minuttene.

En saftig og god eplekake som smaker både som kaffemat og til dessert.