- Krem.no - https://krem.no -

Saftig kokoskake med hvit sjokoladekrem

Saftig kokos-luksus

Er du en kokos-elsker? Her er din nye favoritt-kake! 
For å få en luftig og saftig kake har jeg brukt en luftig kakebunn-oppskrift (den jeg bruker til å lage Firkløverkake - minus kaffe og sjokolade) og fylt den med en fantastisk krem laget av kokosmelk, fløte og hvit sjokolade. 

Det som gjør denne kaken så ekstra god er all den deilige kokosen som legges rundt og på kaken. Hemmeligheten for å få den beste kokos-smaken er å røste de hvite små flakene litt før de dynges på, og rundt kaken – i store mengder. Kokoskaken trenger ikke å stå kjølig, men i varmen holder den seg best i kjøleskap. Pakker du den godt inn smaker den saftig og godt i flere dager. 

5 egg
200 g sukker
135 g hvetemel
40 g revet kokos
2 ts bakepulver
135 g smør/margarin

Kokos-ganache:
200 ml kokosmelk (extra creamy) (bruk bare det tykkeste)
1  dl kremfløte
300 g hvit sjokolade

Pynt:
150 g revet kokos
Røde coctailbær


Slik gjør du:
1.     Lag ganache: Hakk hvit sjokolade og ha i en bolle med kokosmelk og kremfløte. Sett bollen over vannbad og smelt sammen. Rør til du har en glatt krem. Sett kjølig i 4-5 timer eller natten over.
2.     Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland forsiktig inn siktet hvetemel, kokos og bakepulver
3.     Rør inn smeltet smør til slutt.
4.     Helles i smurt springform (ca.23 cm).
5.     Stekes på 180 grader. Steketid ca.45 min
6.     Når kaken er helt avkjølt piskes ganachen opp med en håndmikser. Kremen skal ha en bløt konsistens.
7.     Del kakebunnen i tre deler og legg kaken sammen med kokos-ganachen. Kaken strykes til slutt opp med resten av kremen.
8.     Hell kokos utover en bakeplate og sett i ovnen (220 grader) i 3-5 minutter. Pass godt på at det ikke brenner seg.
9.     Avkjøl kokosmassen helt og klem den på rundt og oppå kaken.