- Krem.no - https://krem.no -

Saftig sjokolade-banankake 

Smakfull sjokoladekake av overmodne bananer

På engelsk kalles dette ofte for banana bread, men dette er en skikkelig saftig sjokoladekake / banankake, laget over samme lest som krem.no’s mest populære oppskrift. Ettersom jeg har litt dilla på kokos om dagen, kastet jeg i en liten neve revet kokos, sånn for å teste ut. Etter min smak ble det godt!
Banankake med sjokosmak
125 g smør
150 g lyst brunt sukker (bruk det du har)
200 g hvetemel
40 g kakao
2 egg
2 overmodne bananer i små biter
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ts vaniljesukker
1 dl melk
40 g kokos (valgfritt)

Her finner du oppskrift på banankake i langpanne. (Klikk på linken om du trenger å se bilder på fremgangsmåte)

Slik gjør du:
1. Rør smør og sukker luftig. 
2. Tilsett eggene ett etter ett.
3. Sikt hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og ha det i vekselsvis med melk. Ikke visp røra for mye sammen etter at melet er tilsatt. Den blir da fort seig og gummiaktig.
3. Vend inn hakkede bananer i (1-2 cm store biter). De skal være godt modne, gjerne brune. (Disse bananene gir nemlig best smak). Strø i kokos om du ønsker. 
4. Kle en brødform 1,5 liter med bakepapir og hell i røra. 
5. Stekes på 180 grader i 45 – minutter til 1 time. (Bruk en bakepinne. Kaka er ferdig når det ikke henger igjen noe røre på pinnen)