- Krem.no - https://krem.no -

Saftig sjokoladekake med pære

Hva er vel bedre enn kombinasjonen pære og sjokolade? Dette er en kake jeg lagde for et ukeblad for mange år siden. Nå har jeg klart å rote bort oppskriften, men det gjør for så vidt ingen ting, for planen var uansett å forbedre den. Av den grunn har jeg bakt kaken på nytt. Med forbedret både bunn og krem.

Kremen bør kokes dagen før. Bunnen kan også gjerne bakes dagen før kaken settes sammen.
Dagen kaken skal monteres piskes sjokoladefløten til krem. Merk deg at sjokoladefløten fort kan overpiskes.

Til pynten på toppen kjørte jeg litt sjokolade (ca. 50g) i en foodprocessor. Dersom du beregner feil og får litt lite krem på kantene, bruk gjerne resten av den malte sjokoladen og legg den på, sånn at den dekker hele kanten rundt kaken også.

Saftig sjokoladekake med sjokoladekrem og pære (form ca. 22 cm)

5 egg
200 g sukker
50 g mørk sjokolade
135 g smør/margarin
3 ss flytende kaffe
150 g hvetemel
15 g kakao
1.5 ts bakepulver

Krem (lages helst dagen før)
6 dl kremfløte
180 g mørk sjokolade
Varm fløten til kokepunktet. Hell over finhakket sjokolade. Kjøres glatt med en stavmikser. Legg på plast og sett kjølig minimum 4 timer.

Fyll og dynk
1 stor boks hermetiske pærer eller 2 små bokser

Slik gjør du:
Lag først kremen, som må stå ca. 4 timer kjølig, eller helst natten over i kjøleskapet.
1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Pisk så lenge at det blir en tykk konsistens. 
2. Mens eggedosisen pisker, vei opp smør/margarin og hakket sjokolade. Hell på kaffe. Smelt i mikroovn eller over vannbad. 
3. Hell blandingen i eggedosisen og rør sammen (bland sammen men ikke rør for mye/ for lenge)
4. Ta ut visp og sikt inn mel, kakao og bakepulver. Sikt inn litt etter litt. Vend inn med en slikkepott, eller kjør på sakte fart med mikseren.
5. Hell kakerøra i en springform ca. 22 cm.
6. Stek på 180 grader, varmluft, midt i ovnen. Steketid ca. 25-30 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke når bunnen er ferdig. Henger det deig på? Stek videre.

Montering:
Del kakebunnen i 3 deler. Pisk sjokoladefløten til krem.
Bruk ca. 3-4 ss sukkerlake fra pærene til å dynke nederste laget. Hakk ca. 3 pærer i passe store biter. Legg på biter av pære på bunnen. Ta 1/3 del av kremen. Stryk ut og legg på neste lag. Gjenta.
Til slutt legges siste bunn på toppen. Bruk resten av kremen til å stryke opp på kanten og på sidene.
Finhakk ca. 50 g sjokolade som strøs på toppen av kaken. Del pærer i skiver og legg på et pent mønster oppå sjokoladen.


Del bunnen i tre like store deler. Kremen til høyre er ikke pisket opp enda..
Dynk bunnen med lake fra pærene. Hakk ca. 3 pærer i passe store biter. Stryk på ca. 1/3 del av den piskete krem.
Gjenta på neste lag. Pass på å ha nok krem igjen til å stryke opp på toppen og rundt kaken.
Mos sjokolade.
Dryss på toppen og dekorer med hermetiske pærer.
..noe sånt?
Nydelig god kake som bare blir mer saftig av å stå et døgn.
Husk å tipse gjestene om hvor de kan finne oppskriften!