- Krem.no - https://krem.no -

Silviakake

Silviakake! Med den mest fantastisk gode glasuren du bare kan tenke deg.

Dette er også en sånn kake mange har bedt meg bake, en sånn som du kan finne over alt på nettet, men som dere av en eller annen grunn vil at jeg skal ha i kartoteket. Jeg har lenge nølt, for dette virket da veldig simpelt? Så feil kan man jo ta. Kaka er kanskje den mest perfekte kombinasjon av lett kakebunn og søt, smakfull glasur. Du vil bli overrasket!

For å finne best oppskrift har jeg gått til kilden – til svenskene. Oppskriften er rappet rett fra en stor svensk nettside, for dette er en kake svenskene har skapt. Og jada – vi elsker den!
Hurjeda mej sier jeg bare.

Kritisk punkt? Tja. Finnes det noen? Jeg tror ikke det. Dette er veldig enkelt og veldig, veldig godt.

Hva du skal bruke eggehvitene til? Pakk inn og sett i kjøleskapet. Er holdbare i 2-3 uker, minst. Du kan lage pikekyss eller sjokolademarengs, eller kanskje Bringebærmarengs med sjokoladetrekk

Silviakake
4 egg
340 g sukker
240 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 dl vann

Glasur
250 g smør
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
3 eggeplommer
ca. 1 dl kokos

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggeodosis.
2. Sikt inn hvetemel og bakepulver. Vend gjerne inn med en slikkepott.
3. Rør inn vann til slutt.
4. Helles i en smurt/ bakepapirkledd form 30 x 40 cm. Stekes midt i ovnen på 175 grader ca. 20-30 minutter.
5. Glasur: Smelt smør, tilsett sukker og vaniljesukker. La putre litt. Ta kjelen av plata og rør inn eggeplommer. Sett tilbake på plata og rør til du ser en kokeboble. Jeg siktet min for å få bort koagulerte biter av egg, men det er ikke strengt nødvendig. Hell glasuren over kaken (den kan gjerne stå i forma). Dryss over kokos. Sett kaken kjølig sånn at glasuren kan sette seg.

Vei opp ingrediensene
Pisk eggedosis av egg og sukker
Sikt inn det tørre
Vend inn med en slikkepott, tilsett vannet
Helles i en form 30 x 40 cm
Lag glasuren
Kaka er ferdig stekt
hell glasuren på kaken
Dryss over kokos
Del i passe store biter. Kaka kan fryses.