Frisk klassiker
Mange kvier seg for å bruke gelatin, men hemmeligheten er å smelte gelatinen til den er rykende varm (uten at den koker) og at du blander kremene raskt sammen. Bruk bare det ytterste av skallet på sitrusfrukten (som du vasker godt). Du kan gjerne bruke lime og sitron i kombinasjon.
Fromasj er også godt i kake, da plasserer du en kakebunn i en kakeform og heller fromasjen over. Så må kaken settes til avkjøling slik at fromasjen stivner.
Sitronfromasj (6-8 personer)
2 eggeplommer
1 egg
75 g sukker
3 dl kremfløte
3 plater gelatin
1/2 dl sitronsaft
revet skall av 1 sitron
Slik gjør du:
1. Legg gelatin i kaldt vann:
2. Pisk eggedosis av egg, eggeplommer og sukker.
3. Pisk kremfløten bløt.
4. Bland krem og eggedosis.
5. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt de sammen med sitronsaft.
6. Rør sitronsaft med smeltet gelatin sammen med kremen. Tilsett revet sitronskall.
7. Hell i en bolle eller i porsjonsglass. La stivne i kjøleskap.
Desserten kan gjerne lages dagen i forvegen og smaker godt med for eksempel en god fruktsalat til.
|
|
|
|