- Krem.no - https://krem.no -

Sitronterte

Frisk sommerkake med smak av sitron

​Noen ganger trenger man bare noe friskt, noe som kan avslutte et godt måltid, starte en samtale, noe man kan nyte i stillhet, eller lengte etter en hel uke. Dette er en sånn dessert.
En smakebit av hva som kommer i boken min til høsten! Sitornterte er en klassiker som smaker ekstra godt nå på sommeren.

SER DU ETTER SITRONTERTE, sånn som de lagde på Bakemesterskapet? Se denne oppskriften!

Mørdeig:
100 g melis eller fint sukker
200 g smør eller margarin
300 g hvetemel
1 egg
2 ss kaldt vann

Slik lager du mørdeig:
1. Bland alle ingrediensene sammen til en deig. Ikke arbeid deigen for mye.
2. Legg deigen kjølig en halv time før du bruker den.

Sitronfyll:
6 egg
150 g sukker
revet skall av 2 sitroner
3/4 dl sitronsaft
1 ½ dl fløte
1 dl melk

Slik gjør du:
1. Kjevle ut mørdeig ca. 1 ½–2 mm tykk og ha over i en paiform med løs bunn ca. 24 cm eller bruk en springform ca. 22–23 cm. Hvis du bruker springform, kle den med bakepapir i bunnen. Ha i bakepapir og hell i erter eller ris, mynter eller keramiske kuler.
2. Forstek skallet på 175 grader i ca. 15 minutter. Fjern det du har puttet i mørdeigsskallet, fortsett å steke til mørdeigen har gyllen farge.
3. Bland sammen ingrediensene til sitronfyllet. Sikt blandingen og ha litt av det revne sitronskallet tilbake i blandingen. Hell fyllet i paiskallet og stek på ca. 160 grader til fyllet stivner (ca. 30–35 minutter).
4. Serveres med pisket kremfløte.

Superdeilig kake med smak av sitron…