- Krem.no - https://krem.no -

Sitruskake med marsipan i liten langpanne

Saftig, syrlig og mmmm…med marsipan

Jeg elsker sitrus og har laget en kake som gjenspeiler akkurat det. For å gjøre kaka ekstra saftig rev jeg opp en bit med hard marsipan jeg hadde liggende i skuffen. Med noen biter av påskemarsipan på toppen ble det nesten påskestemning i stua.

Kaka er laget litt på slump – jeg tok en appelsin og en sitron, men sitron kan godt byttes ut med lime. Eller bare bruk appelsin om det er det du har. Pass på at du ikke bruker for mye sitron og lime – det gir en veldig syrlig smak. Brukte 150 gram revet marsipan – en klump jeg har hatt liggende i skuffen siden jul. Når du har i så mye marsipan blir kaka nesten som en massarin. Har du lyst på en litt lettere kake – bruk litt mindre marsipan eller sløyf det helt. Går helt fint å lage kaka uten også.
Sitrusformkake med revet marsipan
250 g smør eller margarin
225 g brunt sukker (eller vanlig sukker)
3 egg
225 g hvetemel
100-150 g revet marsipan (jeg brukte en tørr bit med 50% mandler. Du kan også bruke vanlig marsipan)
2 ts bakepulver
revet skall og saften av 1 appelsin
revet skall og saft av 1/2 sitron
(totalt ca. 1 1/2 dl sitrus saft)

Melis, sitronsaft og litt gul farge
Kolibristenger 
Farget krymmel

Slik gjør du:
1. Rør romtemperert smør og sukker porøst og luftig.
2. Tilsett eggene – ett for ett. Skrap godt ned fra kanten av bollen hele tiden.
3. Bland inn det tørre + revet marsipan. Rør såvidt sammen.
4. Ha i sitronsaft, appelsinsaft og skall fra sitrusfrukten. Ikke rør for mye.
5. Strykes utover i en liten langpanne 25 cm x 36 og stekes på 180 grader i ca. 25 minutter.
6. Avkjøl kaken og rør sammen 2 dl melis med litt vann. Tilsett litt sitronsaft i glasuren og litt gul farge (kan sløyfes).
7. Stryk melis utover kaken og dryss på litt krymmel. Del opp påskemarsipan og legg på hver bit.

Til pynt har jeg skåret opp marsipanpølser med tuttifrutti – også kalt kolibristenger. De kan du fint lage selv også.