Luftig langpannekake med 5 egg
Denne er laget over samme lest som min mest populære langpannekake med sjokoladesmak, men den inneholder mindre sukker. Kaka er mer luftig og ikke tung eller seig.
Glasuren har jeg også smelt sammen sånn på slumpen, kan hende liker du glasuren på den andre kaka best? Da bruker du bare den 🙂
5 egg
270 g sukker
250 g smør
250 g hvetemel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 dl melk
Slik gjør du:
1. Start med å piske egg og sukker til en tykk, lys eggedosis. Bruk helst romtempererte egg.
2. Sikt inn det tørre, ikke rør for mye.
3. Smelt smøret og bland inn.
4. Rør inn melka til slutt.
5. Helles i en langpanne kledd med bakepapir (ca str. 40×30 cm)
6. Stekes på 180 grader i 20-30 minutter.
Glasur:
1 plate mørk sjokolade (100 g)
3-4 ss sterk kaffe
50 g smør
150 g melis.
Rør sammen mykt smør og melis til en kremet masse (bruk en håndmikser). Smelt sjokolade i kaffe (over vannbad eller i mikroovn). Bland sjokolade og kaffe med smørkremen og bland godt sammen. Stryk ut over kaka og pynt med strøssel, kokos eller det du liker.
|
|
|
|