- Krem.no - https://krem.no -

Sjokoladekake i langpanne

Luftig langpannekake med 5 egg

Denne kaka er som poteten, den kan brukes til alt. Til hverdag og til fest.
I mange, mange år har jeg laget en svært populær sjokoladekake i langpanne. Har imidlertid fått noen tilbakemeldinger på at den er litt for liten, derfor fant jeg ut at jeg burde lage en som er littegranne høyere. Så jeg mekka sammen en ny variant.

Denne er laget over samme lest som min mest populære langpannekake med sjokoladesmak, men den inneholder mindre sukker. Kaka er mer luftig og ikke tung eller seig.

Glasuren har jeg også smelt sammen sånn på slumpen, kan hende liker du glasuren på den andre kaka best? Da bruker du bare den 🙂

Langpanne sjokoladekake
5 egg
270 g sukker
250 g smør
250 g hvetemel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 dl melk

Slik gjør du:
1. Start med å piske egg og sukker til en tykk, lys eggedosis. Bruk helst romtempererte egg.
2. Sikt inn det tørre, ikke rør for mye.
3. Smelt smøret og bland inn.
4. Rør inn melka til slutt.
5. Helles i en langpanne kledd med bakepapir (ca str. 40×30 cm)
6. Stekes på 180 grader i 20-30 minutter.

Glasur:
1 plate mørk sjokolade (100 g)
3-4 ss sterk kaffe
50 g smør
150 g melis.

Rør sammen mykt smør og melis til en kremet masse (bruk en håndmikser). Smelt sjokolade i kaffe (over vannbad eller i mikroovn). Bland sjokolade og kaffe med smørkremen og bland godt sammen. Stryk ut over kaka og pynt med strøssel, kokos eller det du liker.

Hvis du ser etter så er overflaten på denne kaka et tegn på at jeg har klart å bevare den innpiskede luften i eggedosisen. Det er det som gjør at den hever seg (sammen med bakepulver). Klarer du å bevare luftboblene (altså ikke røre for mye når du har i resten av ingrediensene) vil kaka blir luftig og god.

Pynten er sukkerpasta stukket ut med en plæstic-fæntæstic-utstikker fra Kina. La de til å tørke i en eggekartong for å få en litt annerledes fasong på noen av dem. Du kan også pynte med hva du måtte ha av strøssel eller seigmenn.