- Krem.no - https://krem.no -

Sjokoladekake med appelsinsmak

Nydelig, saftig formkake med appelsinsmak

Kombinasjonen sjokolade og appelsin er en vinner hos meg. I dag gir jeg deg en helt nydelig sjokoladekake som smaker som solen selv. 
En saftig, lettvint kake som smaker godt til en kaffekopp i solveggen. For å få et vellykket resultat trenger du mykt smør og tempererte egg. Om du tar smør og egg rett fra kjøleskapet vil du slite med å få en luftig kake. 

Et tips er å dele smøret opp i terninger og legge det på kjøkkenbenken til det er blitt mykt. Du kan også mykne smøret i mikro-ovn, men pass på, det skal ikke blir helt flytende. Kjøleskapskalde egg kan tempereres foran ovnen (jeg legger dem på ovnsdør-håndtaket) eller de kan legges i varmt vann i noen minutter. 

I denne kaken har jeg tilsatt appelsin, en smak som går veldig fint sammen med sjokolade. Appelsinsmaken sitter i den ytterste delen av skallet, og rives av på den fineste delen av rivjernet. Husk å vaske appelsinen godt (eller bruk økologiske appelsiner). Om du ikke liker appelsinsmaken kan du droppe det og lage denne kaken som en ren sjokoladekake. 

Sjokoladekake med appelsinsmak

200 g hvetemel
200 g smør/ margarin
200 g sukker
4 egg
40 g kakao
2 ts bakepulver
revet skall av 2 appelsiner
Saften av 1 appelsin

Slik gjør du:
1. Pisk romtemperert smør og sukker lyst og luftig. 
2. Tilsett ett og ett egg. Rør til massen kommer sammen igjen.
3. Vask appelsinene godt med såpe, skyll og tørk og riv av det ytterste av skallet med et skarpt rivjern.
3. Sikt inn det tørre uten å røre for mye.
4. Til slutt tilsettes appelsinsaften. 
5. Helles i en godt smurt form (du kan gjerne lage denne kaken i en springform 22-24 cm)
6. Stekes på 175 grader i 40-50 minutter. (Stikk en bakepinne i kaken – henger det deig igjen på pinnen er den ikke ferdig stekt).