- Krem.no - https://krem.no -

Sjokoladekake med hele pærer

Saftig sjokoladekake med pære, som bare roper på en kremdott!

Kombinasjonen pære og sjokolade er helt knall, derfor har jeg bakt en kake hvor disse smakene går sammen. Helt perfekt! Eneste som mangler på dette bildet er … en kremdott. 
Forrige dagen kjørte jeg forbi en hage der pærene hang og råtnet på trærne. Jeg kjente det gjorde meg så opprørt! Sett sånn! Hvorfor har du et pæretre, da? Uansett – det er pæresesong, og har du noen som henger der ute – bruk dem til å lage noe godt. Eller kjøp, sånn som jeg har gjort. 

Lag en oppned-pærekake, da vel! 

Noe av det aller, aller beste jeg kan få er mjuke pærer og is med litt varm sjokoladesaus på. Enkelt og usannsynlig godt. I det hele tatt er kombinasjonen pære og sjokolade uslåelig god. 

Da jeg fant ut at jeg skulle lage noe med disse to ingrediensene måtte jeg finne på å bake noe som er instagram-vennlig. Ja, det er helt sant. Jeg tenker bilder nesten før jeg har tenkt kake noen ganger. Sånn har det blitt, gitt. Derfor søkte jeg litt rundt på nettet etter kaker med pære, og endte opp med denne – med hele pærer i kaka.  

Hvordan piske krem? 

Oppskriften er ikke tatt fra noen annen side, men er min «vanlige» formkakeoppskrift (har du lest boka mi vet du jo alt om likeverdighetsmasse…) + litt kakao. Den er saftig og svært holdbar (men bør oppbevares i kjøleskap på grunn av pærene i kaka). Pærene har jeg kjøpt på OBS, for der selger de små pærer i poser på 1 kg, og små pærer passer ypperlig her. Det beste er å bruke faste pærer som du koker møre i sukkerlake. (Visste det at dette er en dessert som heter Pærer Belle Helene?) Har du mjuke pærer kan du bruke det også (uten å koke), men min erfaring er at om de er for modne smaker det melete – også etter at de er stekt. Er pærene dine store – del dem i to. 

Kaka trenger en time i ovnen. Jeg satte på varmluft siste ti minuttene. Om du ikke vil bruke en brødform, ta den forma du har. Bruk en pinne og finn ut når den er stekt ferdig (det skal ikke henge kakedeig igjen på pinnen). 

Kjempegod dessert med litt is, vaniljesaus eller krem til. Har du lyst på litt sjokoladesaus til, varm 1 dl fløte og rør ut 100 g hakket mørk sjokolade. Der har du søndagsdesserten, tenker jeg. 

Sukkerlake
1/2 liter vann 
250 g sukker
Valgfritt:
1/2 vaniljestang (frø og stang), en kanelstang og stjerneanis. 
ca. 5 små pærer

Skrell pærene, fjern kjernehuset undenifra og kok i sukkerlake i ca.15 minutter til de er såvidt møre (test med en skarp kniv). Dra kjelen av platen og la pærene ligge i laken til de er avkjølt. Tørk av pærene med kjøkkenpapir.  

Sjokoladeformkake med pærer
180 g (brunt) sukker
180 g smør/ margarin
180 g hvetemel
35 g kakao
3 egg
1.5 ts bakepulver
1.5  ts vaniljesukker
1/2 dl melk

Slik gjør du:
1.     Rør smør og sukker lyst og luftig. (Bruk helst romtemperert smør/ margarin). 
2.     Rør inn ett og ett egg. 
3.     Sikt inn hvetemel, kakao, bakepulver og vaniljesukker og bland sammen så det blir en jevn masse. 
4.     Rør inn melken til slutt.
5.     Massen fordeles i 1.5 liters brødform (eller en 22 cm springform). Dytt pærene ned i røra.  
6.     Settes midt i oven på ca. 180 grader ca. 55 minutter – 1 time. Sett gjerne på varmluft siste 10 minuttene. 

Serveres med is, vaniljesaus eller med en kremdott til! 

Kok pærene til de er såvidt møre. Tørk av på et papir. Fordel kakerøra i en 1.5 liters brødform. 

Dytt pærene i kakerøra. Sette inn i ovnen (et hakk ned fra midten i ovnen) og stek i ca. 1 time. Sett gjerne på varmluft siste 10 minuttene. 

Nydelig god sjokoladekake! Server med litt vaniljesaus, krem eller is til.