Dessertkake for sjokoladeelskerne
Denne Londonklassikeren fra River Cafe er noe av det mektigste du kan servere. Kaken er stor og kan deles i 16 biter. Om ikke alt spises på en gang kan den fryses. Originalt er det brukt sjokolade med 70% kakaoinnhold. Liker du det litt mindre kraftig på smak, velg en «vanlig» sjokolade (55% kakao).
Server den i små stykker og legg på rikelig med friskt tilbehør, som for eksempel bærsaus, en fruktig sorbet, frisk frukt og bær. Ja, alt smaker godt med denne juvelen av ei kake.
Sjokoladekake Nemesis
310 g sjokolade
225 g smør
300 g sukker
5 egg
Slik gjør du:
1. Smelt sjokolade og smør over vannbad eller i mikroovn.
2. Pisk eggedosis av egg og sukker.
3. Bland sjokolade og smør med eggedosis.
4. Helles i en smurt form ca. 25 cm (klipp ut en runding av bakepapir som passer til bunnen). Pakk formen inn i dobbelt lag med aluminiumsfolie.
5. Sett formen i vannbad og bak den på 125 grader i ca. 1.5 timer.
6. Avkjøl kaken et døgn i kjøleskap.
7. Skjær langs siden av formen. Fjern ringen. Legg en flat tallerken eller fat og snu kaken rundt, slik at den ligger opp ned. Fjern bakepapiret. Legg en flat tallerken over kaken og vend kaken tilbake. Bruk en varm kniv (dypp i en beholder med kokende vann). Skjær ut små stykker som serveres med for eksempel is eller vaniljesaus. Tips – kaken er lettere å dele i pene stykker når den er halvfryst.
|
|