- Krem.no - https://krem.no -

Sjokoladelangpanne

Pynt kaka før glasuren stivner. Du kan bruke all slags strøssel eller revet kokos. Seigmenn og Nonstop er selvfølgelig også populært.
En supergod favoritt – som kanskje er litt for tynn og liten for deg? her finner du denne i litt større versjon.

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og kakao. Rør sammen og hell det i eggedosisen.

Sikt inn hvetemel og bakepulver og rør sammen.

Stryk deigen utover i en langpanne.Stekes i langpanne 42 x 29 cm på 180 grader i 10-15 minutter
Sjokoladekake i langpannePersonlig favoritt. Har ikke tall på hvor mange ganger denne er blitt laget. Pleier å skjære den i passe små biter (mektig!) og putte i fryseren.

200 g smør/ margarin
40 g kakao
4 egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
3/4 ts bakepulver

Smelt smøret og bland med kakao. Sukker og egg piskes til eggedosis. Hell smør og kakao i eggedosisen. Sikt inn det tørre til slutt og rør sammen. Stekes i langpanne 42 x 29 cm (eller en vanlig 30 x 40 cm)
på 180 grader i 15-20 minutter.
(Ingen ovner er like, av og til trenger denne 20 minutter..)

Glasur:
75 g smeltet smør/ margarin
300 g melis
2 ts vaniljesukker
1 ss kakao
5 ss sterk kaffe

Alle ingredienser røres sammen til en glatt glasur. Strykes på kaka når den er avkjølt.

Sjokoladekake du bare vil ha mer av…