- Krem.no - https://krem.no -

Sjokoladeløv

Her er bladet penslet med smeltet hvit sjokolade tilsatt litt rød og oransj farge.
Går det an å lage høstløv i sjokolade? Det er jo bare å prøve! Som tenkt, så gjort. Hentet en hel del løv som jeg først vasket godt. Så tørket jeg det enda bedre. Disse bladene må være helt, helt tørre før du kan pensle sjokolade på dem. Her har jeg brukt hvit sjokolade fra Freia som jeg har smeltet i mikrobølgeovn. Er du uerfaren med å smelte sjokolade i mikroovn, smelt gjerne sjokoladen over vannbad. Hadde noen fine høstfarger stående i skapet og blandet inn bittelitt rødt og litt mere oransj farge. Det ble kanskje ikke så fint som jeg hadde håpet (litt for kaviarfarge), men det gir en viss effekt.
Når du pensler på sjokoladen, prøv å ikke la det bli for tynt. Smør heller godt på! Sett så bladene inn i kjøleskap til det stivner helt. Etter en stund kan du bare dra bladene av sjokoladen.

Klar for kjøleskap!

Etter en time i kjøleskap – bladene dratt av.

Disse bladene kan benyttes til å dekorere alle slags kaker. Har du en hvit kake kan du lage bladene i mørk sjokolade.