- Krem.no - https://krem.no -

Sjokolademoussekake

Glutenfri festkake  

Denne kaka ble i går servert i et førtiårslag. I sånne fire-null-selskap med bare damer må man passe på og dra på med litt extra booze samt et firesifret antall kalorier. Det der med extra booze er forresten ikke helt sant – det smakte knapt alkohol (jeg kunne visst hatt i litt mer av den kaggen med rom). Til glede for alle dere som tar avstand fra gluten – denne kan dere også spise!

Det finnes jo knapt bedre dessert enn sjokolademousse, og dette er en kake du kan dele med mange! Du velger helt selv hva slags sjokolade du vil bruke – jeg tok halvparten lys og mørk, men er du svak for mørk sjokolade – bruk bare det. Eller bare lys om det er din favoritt. Jeg hadde i en klunk med rom, men det var det få som smakte. Bruk gjerne litt mer, men ikke halve flaska. Da får du problemer, både med UP, og med at kaka ikke stivner. 

Bunn:
3 eggheviter
100 g fint sukker eller melis
150 g nøtter eller mandler

Sjokolademousse:
3 eggeplommer
15 g sukker
1 dl melk
3 plater gelatin
130 g lys sjokolade
130 g mørk sjokolade
2-3 ss Rom eller Cognac (valgfritt)

1/3 l kremfløte

Slik gjør du:
1. Skill egg og hviter. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
2. Mal mandler/nøtter.
3. Pisk eggehvitene stive med sukker som tilsettes litt etter litt. Bland inn malte mandler/nøtter med en slikkepott og ha over i en kakeform (ca. 24 cm). Stek på 175 grader i 20 minutter. Avkjøl.
4. Bland sammen eggeplommer, melk og sukker i en liten kjele. Rør til det tykner – pass på at det ikke koker, da vil det bli eggerøre. Ta kjelen av platen – klem ut vannet av gelatinen og rør den inn. 
5. Hell sausen over sjokoladen (som er finhakket). La stå litt slik at sjokoladen får smelte, før du rører til du har en glatt sjokolademasse.
6. Pisk slapp krem av kremfløten. Ha i litt av den piskede kremen i sjokoladeblandingen før du har alt over i resten av kremen. Rør til alt er blandet. Smak til med Rom eller cognac om ønskelig. 
7. Plasser den avkjølte bunnen i formen igjen (eller i en justerbar kakering). Hell sjokoladekremen i forma og sett kjølig / i fryseren.

For dekorering – se bilder lenger ned på siden.  

Hell vaniljesausen over sjokoladen. La den stå litt før du rører.

Hvis du ikke ønsker at kanten på bunnen skal syntes kan du skjære av en cm av bunnen rundt det hele, slik at sjokolademoussen kommer ytterst ut mot kanten. 

Fyll ringen med kremen og sett i fryseren. Eller på kjøl. Jeg pleier å sette den i fryseren, ettersom kaken er enklere å jobbe med (pyntes) når den er helt hard. 

Så var det pynten..

Smelt sjokolade i vannbad og stryk utover på et par stykker med plast. Legg i kjøleskap. Pensle på litt gullstøv (tilsatt bittelitt vann) på bringebærene. Ta sjokoladen ut av kjøl og fjern plasten. Pensle på litt gullstøv om ønskelig. 

Ta kaken ut av fryseren og fjern kakeringen. Plasser kaken på et fat. Jeg har en justerbar kakering, men det går fint an å bruke en vanlig springform også. For å få en jevn kant kan du kle ringen med papir eller plast. Fjernes når kaken er frossen. .

Klipp ut en remse i papir og legg på kaken. Sikt over kakao. 

Jeg fant noen marengs i skapet som jeg penslet med litt kakao  for å få mønsteret synlig. Så har jeg knekt opp sjokoladeplatene i biter og plassert jevnt rundt hele kaken og i stripen som går i midten. 

Denne kaka kommer til å bli din nye favoritt. Jeg lover!