Fløyelsmyk melkekaramell
Du kan lage denne kremen på flere forskjellige måter, men den enkleste er å koke boksen i vann i ca. 3 timer. MEN VÆR FORSIKTIG! Dersom du ikke har nok vann i kjelen, eller at vannet koker inn, vil du få en eksplosjon på kjøkkenet. Så, for å unngå karamellkrem spredt på veggene i kjøkkenet ditt, sørg for å bruke en stor kjele, fyll den full med vann, sett på timeren og sjekk med jevne mellomrom. Avkjøl boksen godt før du setter åpneren i den.
Slik gjør du:
Fyll en kasserolle med vann og legg boksen med søt kondensert melk i kjelen. Kok den i 3 timer. VÆR HELT SIKKER PÅ AT BOKSEN TIL ENHVER TID ER DEKKET MED VANN. Hvis ikke vil den eksplodere. Avkjøles før den åpnes. Alternative måter å lage dulche de leche:
1. Dette er kanskje den metoden man bør bruke (for å unngå eksplonsjonsfare): Lag et lite hull i toppen av boksen og sett den i en kjele med vann. Boksen skal være halvdekket med vann. Etterfyll med vann, slik at kjelen ikke koker tørr. Kokes i ca. tre timer. 2. Tøm boksen i en tykkbunnet kjele og rør på svak varme til den er karamellisert (det tar maks noen minutter). Dette er en raskere måte å lage karamellkrem på, men du vil snart erfare at kremen vil legge seg ved i bunnen av kjelen og lage små brune flak. Ikke særlig delikat (men ingen ting å si på smaken!). 3. Hell boksen i en bolle som settes over vannbad. Du kan bruke denne kremen til en masse gode ting, som for eksempel fyll i kaker, mellom makroner, på brødskiva eller kanskje sammen med iskrem og salte peanøtter? Og mens jeg har deg her – det er SÅ mye godt du kan lage av søtet kondesert melk! Som for eksempel Key lime pie – en knallgod og super-enkel kake (som ikke krever at boksen må gjennom 3 timers koking.) Her kan du se hvordan man lager Banoffee |