- Krem.no - https://krem.no -

Slik lager du dulche de leche (karamellkrem av kondensert melk)

Fløyelsmyk melkekaramell

Har du smakt pålegget Hapå? Da har du smakt dulche de leche. Her får du vite hvordan du lager den karamelliserte melkekremen selv. (Sponset innlegg)
​Mange vet at Vikingmelk er kondensert melk, men det er ikke den du skal bruke til å lage denne silkemyke karamellkremen. Du skal bruke en kondensert melk som er søtet – som den du får fra Tørsleffs (fås kjøpt i ICA Supermarked og i store Coop Megabutikker)

Du kan lage denne kremen på flere forskjellige måter, men den enkleste er å koke boksen i vann i ca. 3 timer. MEN VÆR FORSIKTIG! Dersom du ikke har nok vann i kjelen, eller at vannet koker inn, vil du få en eksplosjon på kjøkkenet. Så, for å unngå karamellkrem spredt på veggene i kjøkkenet ditt, sørg for å bruke en stor kjele, fyll den full med vann, sett på timeren og sjekk med jevne mellomrom. Avkjøl boksen godt før du setter åpneren i den.

Slik gjør du:
Fyll en kasserolle med vann og legg boksen med søt kondensert melk i kjelen. Kok den i 3 timer. VÆR HELT SIKKER PÅ AT BOKSEN TIL ENHVER TID ER DEKKET MED VANN. Hvis ikke vil den eksplodere.
Avkjøles før den åpnes.

Alternative måter å lage dulche de leche:

1. Dette er kanskje den metoden man bør bruke (for å unngå eksplonsjonsfare): Lag et lite hull i toppen av boksen og sett den i en kjele med vann. Boksen skal være halvdekket med vann. Etterfyll med vann, slik at kjelen ikke koker tørr. Kokes i ca. tre timer.

2. Tøm boksen i en tykkbunnet kjele og rør på svak varme til den er karamellisert (det tar maks noen minutter). Dette er en raskere måte å lage karamellkrem på, men du vil snart erfare at kremen vil legge seg ved i bunnen av kjelen og lage små brune flak. Ikke særlig delikat (men ingen ting å si på smaken!).

3. Hell boksen i en bolle som settes over vannbad.
Har ikke testet denne metoden selv, men har lest meg frem til at det tar ca. en til to timer å få ferdig kremet melkekaramell.

Du kan bruke denne kremen til en masse gode ting, som for eksempel fyll i kaker, mellom makroner, på brødskiva eller kanskje sammen med iskrem og salte peanøtter?

Og mens jeg har deg her – det er SÅ mye godt du kan lage av søtet kondesert melk! Som for eksempel Key lime pie – en knallgod og super-enkel kake (som ikke krever at boksen må gjennom 3 timers koking.)

Her kan du se hvordan man lager Banoffee