Apple crumble
Min epler (rød aroma) var skrukkete og hadde noen brune flekker her og der, men de smaker fortsatt utrolig godt. Har ærlig talt ikke prøvd å lage en epledessert med utenlandske epler, så fortell meg gjerne hva som er smart å velge hvis man ikke har tilgang på norske epler.
Til denne desserten har jeg brukt en litt smal form, det gjør at den trenger litt lenger tid i ovnen enn om forma hadde vært vid og rund. Min form sto i nesten 50 minutter. Det er bare å steike i vei, med denne desserten kan det ikke gå galt. Selv liker jeg at den har en skikkelig knasende god topp og lot den derfor stå fem minutter under grill-elementet helt på slutten.
500 g skrelte epler
65 g brunt sukker (eller ta det sukkeret du har)
50 g hvetemel
50 g havregryn
75 g smør
0.5 ts kanel
En neve (30-40 g) mandler (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Skrell epler – legg de i vann med litt sitronsaft så blir de ikke så lett brune.
2. Bland sammen sukker, kanel, havregryn og mel.
2. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.
3. Ha eplene i en form. Dryss smuldredeigen over. Stekes på 180 grader i ca. 30 – 50 minutter (avhenger av om formen du bruker er vid eller smal, som min) til eplene er møre og toppingen har en gyllen farge. Jeg satte på grill-elementet i ovnen de siste fem minuttene.
|
|