- Krem.no - https://krem.no -

Smuldrepai med rabarbra

Forsommeren er rabarbratid! Selv om sesongen er kort går det fint an å fryse rabarbra, slik at du kan servere den deiligste rabarbradessert midt på vinteren. Rabarbra smaker også veldig godt sammen med jordbær!
 
 
Smuldrepai med rabarbra

ca. 600 g rabarbra (6-7 stilker)
ca. 100 g sukker

50 g hakkede valnøtter
60 g sukker
60 g demerarasukker
160 g hvetemel
evt. litt kanel
100 g smør

Vask stilkene og kutt rabarbra i biter, ca. 3 cm lange. La de småkoke sammen med sukker under lokk til de begynner å avgi saft (ca. 5-10 min). Bitene skal ikke gå i oppløsning. Ha bitene over i en ildfast form.

Bland sammen hakkede valnøtter, sukker og mel. Skjær smøret i terninger og smuldre det inn med fingrene. Det skal være litt biter igjen av smøret, så ikke bland for godt.

Strø blandingen over rabarbraen og sett i ovnen på 180 -200 grader. Stekes i ca. 30 minutter til den har gyllen farge.

Vask rabarbraen og kutt i biter.

Bland alle ingredienser sammen og smuldre inn smøret med fingrene.

 

 

Gammelt bilde….

 

Nytt bilde! Ser ikke dette mer fristende ut? Rabarbrasirupen er laget ved å bake rabarbra i ovnen med litt sukker og vann.