Grethes smultringer 5 egg Smult/ matfett til koking Start med å piske eggedosis av sukker og egg. Pisk seterrømme og fløte til krem i en annen bolle. Bland eggedosis med krem og rør inn det tørre. Juster melmengde (ikke ha i alt med en gang), deigen skal være litt klissete. Jeg benytter eltekrok når jeg lager denne deigen, men ikke elt for mye. Jeg pleier å lage deigen en dag i forveg, så blir den lettere å jobbe med. Oppbevar smultringdeigen kaldt, og ta ut litt og litt deig som kjevles til ca. 2-3 mm tykkelse. Bruk en smultringutstikker og legg over på et brett med matpair. Det enkleste er å ha èn som koker og èn som kjevler deig og stikker ut. Kok smultringene i smult eller matfett. Det tar en stund før fettet blir varmt, test med en liten deigklump. Når fettet er varmt nok kommer klumpen opp igjen til overflaten med det samme. Nå litt brannvern: |
Kjevle ut små leiver ad gangen. Stikk ut smultringemner og legg på et brett. Utstikker kan kjøpes her
|