- Krem.no - https://krem.no -

Solskinnskake med sitron

Saftig sitronkake med melisglasur laget av melis, sitronsaft, litt gul konditorfarge og vann. (Litt lenger ned på siden ser du hvordan jeg lager mønsteret.) For å få en helt jevn overflate har jeg lagt kaka opp ned.
Hva gjør man en en junidag når regnet høljer ned? Lager en solskinnskake med frisk smak av sitron! Denne varianten av formkake passer fint å ha med på piknik eller på tur. Holder seg saftig og god lenge.

Solskinnskake
3 egg
2 1/2 dl sukker
140 g smeltet smør/ margarin
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Skallet av 1 sitron
Saften av 1/2 sitron

Benytt helst romtempererte egg, tilsett sukker og pisk en tykk og lys eggedosis. Rør inn smeltet smør (du kan også bruke flytende). Rasp av sitronskallet og klem i saften av en halv sitron. Sikt mel, bakepulver og vaniljesukker og rør forsiktig inn for hånd. 

Stekes i en rund 22-24 cm kakeform på 180 grader i 45 minutter – 1 time.
Legg gjerne litt bakepapir eller folie over kaka mot slutten av steketiden dersom den blir mørk. (Stikk en bakepinne i midten av kaka for å sjekke om den er ferdig stekt. Dersom det ikke henger deig igjen på pinnen er den ferdig.)

Visp tykk eggedosis av sukker og egg.

Bruk et rivjern og rasp av kun det ytterste av sitronskallet.

Lag melisglasur av saften av en halv sitron, (evt. litt vann) og litt gul konditorfarge. Stryk den utover den avkjølte kaka.

Smelt litt sjokolade og ha i et kremmerhus. Sprøyt ut et spiralmønster.

Bruk en tynn pinne (gjerne grillpinne) og dra gjennom spiralen for å lage mønster.