- Krem.no - https://krem.no -

Sprøytet sjokoladesommerfugl/ rør

Dekorativt, ikke sant? Dette er faktisk ikke så vanskelig å lage. Nå skal du få vite hvordan disse to dekorelementene er laget:
Start med å smelte hvit og mørk sjokolade. Jeg har brukt vanlig kokesjokolade som du kjøper hvor-som-helst. Den hvite sjokoladen er Freias hvite kokesjokolade, men har du et annet merke går det fint an å bruke. Jeg knekker noen biter i hvert sitt glass og setter i mikrobølgeovn i ca. 15 sekunder. NB! Ikke lenger! Sjokoladen blir fort svidd og derfor er det viktig at du stopper og rører i sjokoladen innimellom – til den er blitt flytene.

Klipp et overheadark i tre på langs. Legg det flatt og fyll to sprøyteposer med henholdsvis hvit og mørk sjokolade. Lag sikk-sakk-mønster, slik at det dekker litt over halvparten av arket. Du må gjerne sprøyte litt tettere enn jeg har gjort på bildet. Rull sammen arket på langsiden, slik at du ser at det blir et rør med sjokolade. Bruk tape for å holde det på plass. Legg så i kjøleskap. La det ligge i der i en til to timer.
Når sjokoladen er skikkelig stivnet (1-2 timer minimum), ta av tapen, og plasten spretter av av seg selv. Dersom du har sprøytet for tynt vil du kanskje oppleve at røret fort vil falle sammen, eller gå i stykker på annen måte. Dette er skjøre saker som smelter ved lav temperatur. Det kan derfor være smart å oppbevare sjokladepynten i kjøleskap. 
Legg overheadark over en sommerfuglmal (du kan gjerne tegne selv. Den skal først sprøytes med mørk sjokolade, deretter fylles med hvit. Husk  – de to separate vingene skal ikke sitte sammen. (Selve midten på tegningen her er det ikke nødvendig å lage).
Så skal den få stivne i kjøleskapet – la den ligge leenge, til du er helt sikker på at den er helt stivnet.
Deretter setter jeg den sammen. Begynn med å brette et ark som et trekkspill. Legg noe tynn plast nederst i bretten. Så løsner du vingene fra overheadarket, snur dem med glattsiden frem, og legger de mot hverandre på den tynne plasten. Sprøyt sjokolade i midten, slik at vingene limes sammen. Deretter – inn i kjøleskap igjen. Vanskeligere er det ikke 🙂