- Krem.no - https://krem.no -

Stor sjokoladekake i langpanne kalt Kvikk-lunch-kake

Klassisk langpannekake til hverdag og fest

For få dager siden sto jeg i et skolekjøkken og trillet marsipan sammen med klassen sønnen til min. Da kom jeg på at der, i det samme kjøkkenet bakte jeg engang  en kake som het Kvikk-lunch-kake. Hjem og rote i oppskrifter. Der var den! Navnet på kaka er fullstendig misvisende, den har lite med den høy-aktuelle påskesjokoladen å gjøre, men hva gjør vel det? Her har du nemlig den ultimate, store langpanne-kaka som like gjerne kan bakes til dugnad som til fest.
Jeg har flere andre gode lanpanne-oppskrifter på bloggen også! Som for eksempel denne, litt konfektaktige, men LAVE langpannesjokoladekaken, eller denne litt luftigere varianten jeg har brukt til barnebursdag – Klovnekaken. 

Oppskriften er opprinnelig i kopper, men det er ikke særlig presist, derfor har jeg laget den om til desiliter-mål. Reduserte sukkermengden noe (det var opprinnelig nesten 6 dl sukker..)

Kvikk-lunch-kake
4 egg
4 dl sukker
2 dl melk
5 1/2 dl mel
300 g smeltet smør/margarin
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
4 ss kakao

Glasur:
3 ss smør
4 ss kaffe
200g melis
1-2 ss kakao

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis
2. Sikt det tørre sammen og tilsett vekselvis med smeltet smør
3. Rør inn melken til slutt.
4. Stekes i langpanne (42×29 cm eller vanlig størrelse 30 x40 cm) på 180 grader 25-30 minutter.

Første bildet viser kaka før den gikk i ovnen. Vi fikk lyst på et lite lag med krem i midten også, så når kaka var avkjølt tok jeg en stor kniv og delte den i to. Det er kanskje lettere sagt enn gjort for. Jeg har gjort dette før, men advarer – det er ikke lett å få av «lokket» uten å ødelegge kaka. Du velger selv – godt blir det uansett enten kremen er i midten eller bare på toppen.