- Krem.no - https://krem.no -

Strawberry shortcake

Tea time

Av og til får jeg lyst å prøve spesialiteter fra andre land og ettersom jeg er svak for britiske tradisjoner falt valget på disse sommerlige kakene.
Tea time er et begrep i Storbritannia og er synonymt med et måltid, ofte servert med te. Strawberry shortcake serveres nok aller helst på ettermiddagen og lages på forskjellig vis. Noen ser ut som små bløtkaker, mens min variant er skikkelig smuldrete. Bakverket er litt scones, litt kake og litt kjeks og spises gjerne med clotted cream og friske jordbær. Som erstatning for clotted cream (som er en tykk krem) har jeg laget en blanding av kremost og kremfløte, men disse smaker også helt fortreffelig med en klatt godt smør og syltetøy til. De er ikke så enkle å dele så bare legg på godsakene og nyt!

Strawberry shortcakes 

300 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
140 g smør/margarin
100 g sukker
75 ml melk
klype salt
1 egg

Kremfyll
100g kremost (nøytral)
2 ss melis
klype salt
2 dl kremfløte, pisket

1 kurv jordbær

Slik gjør du:

1.       Bland sammen mel, bakepulver og salt og hell det ut på bordet.
2.       Skjær smøret i terninger og smuldre det inn i melblandingen.
3.       Tilsett sukkeret og bland sammen.
4.       Lag en fordypning i blandingen. Ha i egg og melk. Bland så vidt sammen til en deig. Tilsett litt mer mel om nødvendig.
5.       Rull en pølse og skjær opp i 2-3 cm store stykker som stekes av på 220 grader i 10-15 minutter.
6.       Pisk krem og bland litt av den piskede kremen med kremosten. Tilsett resten av kremen når du har en glatt blanding.
7.       Serveres lune, rett fra ovnen med krem eller smør, jordbærsyltetøy og friske bær.