- Krem.no - https://krem.no -

Sukkerbrød eller kakebunn – grunnoppskrift

Sukkerbrødoppskrift  tilpasset din kakeform

Kan du lage eggedosis? Da kan du lage sukkerbrød!

Sukkerbrød eller bløtkakebunn. Avkjøles godt før du fyller det med krem. Kan gjerne fryses.
Dette er kanskje det bakverket som bakes oftest, men allikevel- mange strever med å få det til. Med denne oppskriften, tilpasset din kakeform, skulle du ha alle forutsetninger for å lykkes!

pr.1 egg:
ca.25 g sukker
ca.25 g hvetemel (gjerne finbakstmel)
ca 1/4 ts bakepulver

anbefalt mengde egg:
springform 22 cm: 4 egg
springform 24 cm: 5 egg
springform 26 cm: 6 egg
springform 28 cm: 7 egg Merk! Mengden
bakepulver må tilpasses (maks 1 1/2 ts på 7 egg)

Lyst til å lage bløtkake?

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.
2. Sikt mel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggemassen.
3. Helles i en form kledd med bakepapir.

Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min.

Slik lager du rullekake-bløtkake på under en halvtime

Vei opp alle ingredienser. Det aller beste resultatet får du om du bruker romtempererte egg.

Pisk eggedosisen til en tykk, luftig og kremete masse.

Sikt inn mel og bakepulver litt etter litt. Vendes inn med et røreredskap. (For å bevare luften i massen).

Sukkerbrødet stekes i midt i ovnen på 175 grader i 30-40 min.