Sukkerbrødoppskrift tilpasset din kakeform
Dette er kanskje det bakverket som bakes oftest, men allikevel- mange strever med å få det til. Med denne oppskriften, tilpasset din kakeform, skulle du ha alle forutsetninger for å lykkes! pr.1 egg: anbefalt mengde egg: Lyst til å lage bløtkake? Ovnstemperatur: 175 grader, steketid: ca.30-40 min. Les tips til hvordan du lykkes med sukkerbrødet litt lenger ned på siden! |
|
|
Tips til hvordan du skal lykkes med sukkerbrødet!
Bruk romtempererte egg. Det gir bedre volum. Romtempererte ingredienser emulgerer (blander seg) bedre sammen.
Ikke pisk eggedosisen på max fart dersom du bruker stor bakemaskin. Pisker du for kraftig kan det gi for store luftbobler i massen. Luftboblene utvider seg i ovnen. Er boblene for store kan sukkerbrødet klappe sammen under steking.
Pisk så lenge at eggedosisen får en lys gul farge. Eggedosisen skal være tykk og renne sakte. Ved å piske lenge vil sukkeret løse seg opp, noe som gir en fin konsistens på sukkerbrødet. Bruk gjerne finkornet sukker.
Vend inn mel og bakepulver med en slikkepott (Da bevarer du den innpiskede luften). unngå å åpne ovnsdøra de første 20 minuttene og stek sukkerbrødet lenge nok! Ofte faller sukkerbrødet sammen på midten. Det kan være fordi det ikke er stekt lenge nok. Sett gjerne ovnen på varmluft siste 10 minuttene, så trenger varmen helt inn til midten raskere.
Avkjøl gjerne sukkerbrødet opp ned. Det gjelder dersom kakebunnen går helt opp til kanten av formen. Da får du en jevn overflate på toppen. La det avkjøle helt før du skjærer langs kanten og fjerner formen.
Hvorfor jeg ikke bruker potetmel? Det må du gjerne, jeg har bare aldri brukt det.
Om det kan være en ide å sette inn sukkerbrødet i kald ovn? Nei. Ovner er forskjellige, og mange tar tid før blir skikkelig varme. Jo lenger det står uten skikkelig varmepåvirkning, jo mer vil luftboblene sive ut av massen
.