- Krem.no - https://krem.no -

Suksessterte med firkløverglasur

Konfektbiter av suksessterte

At suksessterte er godt, det vet vi, men at den kanskje ble enda bedre med litt karamellglasur tilsatt firkløver, det visste du kanskje ikke? 
Noen dager før bursdagen min spurte jeg mine facebook-følgere om jeg skulle lage enten firkløverkake eller suksessterte
De fleste svarte sin favoritt, men to hadde et annet forslag. De sa: lag to bunner med suksesskrem i mellom og bruk glasuren fra firkløverkaken på toppen. Argumentet var at suksessterte ofte blir veldig mektig, og det er jeg helt enig. Og sånn ble denne kaken til. Du har sikkert sett noe lignende i frysedisken på butikken, men denne varianten har jeg faktisk aldri smakt før. 

Grunnen til at jeg valgte å lage kaka firkantet er fordi det var enklest (lenge leve latskapen). Bunnen er laget i en stor firkantet langpanne, du kan godt bruke andre langpanner også. Trikset er å ikke stryke ut bunnen så tynn at det blir knekkebrød etter steking. Joda, bunnene skal være litt tynne og knekker lett, men du kan godt lappe det sammen om det skjer. 

Enkleste måte å dele opp denne kaken er å fryse den. Bruk en skarp kniv og del den opp mens den er småfrossen. Jeg liker best små biter av denne mektige herligheten og delte kaken på bildet enda en gang, slik at det ble firkanta konfektbiter.  

ps. Husk at glasuren må koke en stund, hvis ikke vil den ikke stivne. 

Suksessterte med karamellglasur tilsatt firkløver
Krem:
4 eggeplommer
85 g sukker
1.5 dl kremfløte
​1 ts vaniljesukker
85 g meierismør

Bunn:
4 eggehviter
150 g melis
150 g malte mandler

Glasur:
1 dl sukker
1 dl fløte
2 ss smør
1 -2 ss lys eller mørk sirup
ca. 50 g Firkløver

Slik gjør du: 
Bunn:

Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt. Vend inn malte mandler. Legg et bakepapir på en bakeplate og stryk utover massen (ikke for tynt).
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.15-20 min.

Krem:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal såvidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Avkjøl kremen noen timer. Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). 

Glasur:
Ha alle ingrediensene i en kjele. Rør godt mens det koker. Massen skal kokes i ca. 7-10 til minutter til den har sauskonsistens. 

Bre marengsen utover en bakeplate. Stek på 175 grader i 15-20 minutter. 

Avkjøl bunnen, fjern papiret og del i to. Bunnen er sprø og knekker lett. Gjør den det – lapp den sammen som best du kan. 

Bre kremen utover og legg på toppen. 

Kok karamellsausen med firkløver og stryk den på. Så satte jeg hele kaken i fryseren. Da blir den lettere å dele pent opp. 

Bruk en skarp sagekniv og sett den i varmt vann. Ta kaken opp fra fryseren og del opp i passe store biter. 

Jobb raskt og sett gjerne tilbake i fryseren igjen. 

Ta frem de bitene du vil servere – disse tiner på fem minutter. Kos deg!