- Krem.no - https://krem.no -

Suksessterte

Suksessterte er en av de aller mest populære oppskriftene på krem.no gjennom tidene. En svært mektig kake som gjerne kan fryses ned porsjonsvis.

Stivpisk eggehviter med melis og vend inn malte mandler. Jeg hadde ikke nok mandler og brukte ca. halvparten hasselnøtter.

Bruk en form som er 26 (du kan også bruke 28 cm). Stek på ca. 175 grader i en halv time.
Hva skal man bruke de ekstra eggehvitene til?
Tja. marengs kanskje?
Suksessterte

Bunn:
Eggehviter 4 stk
Melis 150g
Malte mandler 150g
Bakepulver 1/2 ts

Krem:
Eggeplommer 6 stk
Sukker 150g
Fløte 2 dl
Vaniljesukker 1 1/2 ts
Meierismør 150g

Slik gjør du:
1. Stivpisk eggehviten med melis som has i litt etter litt.
2. Vend inn malte mandler og bakepulver. Stekes i springform 26 cm
Ovnstemperatur: 175 grader
Steketemperatur: ca.30 min.

Krem:
Bland eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok det opp under svak varme. Husk å røre hele tiden slik at det ikke legger seg ved i bunnen. Kremen skal tykne og skal såvidt boble. For mye koking vil gjøre at den skiller seg. Avkjøl kremen noen timer. Pisk opp det romtempererte smøret og bland inn eggekremen. (Den kokte kremen og smøret skal begge ha romtemperatur når det piskes sammen). Kremen fordeles utover kaken og dekoreres med for eksempel smeltet sjokolade.

For å koke kremen må du ha eggeplommer, sukker, vaniljesukker og fløte i en kjele.

Når du skal koke denne kremen må du passe på så det ikke blir eggerøre! Kok opp under svak varme, og dra den av plata så snart den har boblet et par ganger. Den skal være som tykk saus i konsistens. Avkjøl!