- Krem.no - https://krem.no -

Sunn og saftig sjokoladekake med mandler

Saftig og sunn. Denne er rik på smak og ikke særlig søt. Smeltet sjokolade smaker godt på toppen, i likhet med frisk frukt, vaniljesus, is eller en liten krem-dott (ikke fullt så sunt…).
Sjokokladekake med mandler

220 g sjokolade (gjerne 70%)
140 g malte mandler
3 ss kaffe
6 eggeplommer
6 ss sukker
6 eggehvitter

Stekes i en 24 cm springform
190 grader første 20 minuttene, deretter ned til 175 grader ca. 20-25 min (legg over folie om den blir mørk på toppen)

1. Mal mandler så de blir finmalte.
2. Smelt sjokolade sammen med 3 ss kaffe over vannbad, eller forsiktig i mikroovn.
3. Visp eggedosis av eggeplommer og sukker.
4. Bland smeltet sjokolade og kaffe inn i eggedosisen og visp sammen.
5. Rør inn malte mandler.
6. Stivpisk eggehviter. Vendes forsiktig inn, litt etter litt.

Denne kaka trenger ca. tre kvarter i ovnen, pass på at den stekes lenge nok. (Den vil uansett falle noe sammen etter steking). Kaka kan fort bli litt brent på toppen (det ble min…) så skru ned temperaturen til 175 grader/ legg over litt folie mot slutten av steketiden. 

Sunn TV-kos
Jeg syntes det er VM på ski hele denne vinteren, og skulle det bli for mye usunn tv-kos har du her en litt sunnere kake uten hvetemel og smør. Det er knapt med sukker i den, men sjokolade er det derimot en god del av. Velger du den sunne varianten som består av minimum 70% kakao mener jeg denne kaka kan skrives ut på blå resept og inntas tre ganger daglig. Uten at man skal ha dårlig samvittighet av den grunn. Ta deg et stykke til du.

En saftig og sunn glutenfri kake med lite sukker, men med desto mer sjokolade og mandler.

Mørk sjokolade i denne kaka gjør deg godt 🙂

Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker.

Pisk inn smeltet sjokolade/kaffe.

Hell i de malte mandlene og rør sammen.

Til slutt vendes stivpiskede eggehviter inn.