Tilbakeblikk på året 2013

Tilbakeblikk på året 2013

Et krem-år!

Vi står på terskelen til et nytt år, og det er først når jeg ser tilbake at jeg forstår hvilket krem-år dette har vært for meg og min nystarta bisniss. Her kommer et tilbakeblikk:

Ikke visste jeg, ett år tilbake, at jeg skulle sitte her å være min egen sjef. Det tok litt tid før tanken modnet. Jeg ville bruke mer tid på de to barna mine. Satse på egne kreative evner. I første omgang ba jeg om å få jobbe i redusert stilling. En lite smidig arbeidsgiver gjorde valget enkelt. Oppsigelse ble levert.

Denne kavalkaden startet siste dag i mai 2013. Da hadde jeg siste dag i fast jobb. Samme dag var jeg plukket ut som ukens matblogger i VG. Langpannekaka ble også lagt ut på VGnett og på VGs nye matsatsing godt.no. Klikktallene hos VG gikk rett til værs!

På-egne-bein-Elin

Nilsens kremide er i gang!  Sjekk den herrrlige Andersen-tommelen, da søster!

Fra første juni var jeg min egne herre! Samtidig klarte jeg å kræsje hele krem.no. Et mareritt som varte i to dager. Heldigvis fikk jeg nettsiden opp på beina igjen. Phu!!!

Bare dager etter at jeg sluttet i fast jobb ble jeg invitert til VG-huset i Akersgata, og etter en time med Camilla og Magne hadde jeg en avtale i boks for sommeren 2013. Godt.no’s bakeskole var et faktum. Senere den sommeren ble avtalen forlenget med en egen «Bærspesial».  For bakeskolen og bærspesial lagde jeg elleve bidrag, både på nett og på papir.

Sommeren 2013 var en av de beste på mange, mange år, og jeg nøt tittelen som «kakedronning» i VG 🙂

 «Another day at the office», skrev jeg på krem.no’s Facebookside og la ut dette bildet. Jada, bare gni det inn. Hahaha!

Instagram-Elin

Etter at jeg hadde vært på besøk hos VG, fikk jeg klar beskjed: Kom deg på instagram! Takk for at du sparka meg bak og fikk meg i gang, Camilla 🙂 Nå er jeg hekta. Følg meg på @kremno_elin

Festival-Elin

I sommer ble jeg invitert til å delta på en ny matfestival i Oslo. Der møtte jeg denne dama. Har møtt Ingrid Espelid tidligere også, men det å treffe henne i sommer var ekstra stas. Liten dame som fortsatt er såååå stor. Et minne for livet.

IKEA-Elin

Melange-Line, Krem-Elin og God-bok-Minken 🙂

I august fikk jeg i oppdrag å bake kake på IKEAs lansering av ny katalog. Visste ikke helt hva jeg gikk til, men gøy, det var det! Traff mange hyggelige mennesker, og bakte kaker, både med skuespiller-kjendiser og blogg-kjendiser.

Qule-Elin

I lang, lang tid hadde jeg jobbet med å få en avtale med Q-Meieriene, og jammen! I slutten av august fikk jeg avtalen jeg så lenge hadde drømt om. Min drømmepartner var i boks! Det ble en gullkantet avtale som ledet til det Quleste oppdraget jeg noen gang har fått. Et sant eventyr!

Godt.no-Elin

Måtte  ta en «selfie» da jeg på sensommeren ble spurt om å bli fast bidragsyter på VGs matsatsing godt.no. I godt selskap med Ida Frosk og Chikujenta.

Det veldig gøy at VG drar fram flinke bloggere, slik de nå gjør på godt.no, men det som nesten er enda mer stas er å havne blant de utvalgte på VGnett, også kalt lesernes VG. Det genererer nemlig flere dullioner med klikk. Tusen takk Magne!  Her er noen av dem…

Hurra for krem.no!

Og da bloggen fylte ett år ble det selvfølgelig feiret…med kake 🙂 Krem.no ble til i 1999, men ble til blogg først på høsten 2012

Jule-Elin

I desember lagde jeg et pepperkakerom for IKEA med Klippan sofa, Lack bord og Billy hylle. Fantastisk morsomt og usedvanlig utfordrende.

«Mens vi venter på Ø» er slagordet for flere arrangement som  Østbanehallen har i påvente av den nye Østbanehallen som skal åpne høsten 2014. Jeg var med på å skape god stemning på vegne av SSP ved å dele ut 30kg marsipan i et iskaldt telt utenfor Oslo S i starten av desember.

Og ENDELIG kunne jeg sette i gang krem.no’s største julesatsing med fantastiske premier fra KENWOOD. Det har vært med på å gi over 100 000 sidevisninger i desember. Wohooo!

Toppen av kransekaka!

Vet jeg har nevnt det før, men tidenes Quleste juleoppdrag troner helt øverst på lista av årets hæppenings. Her er noen av kartongene:

…og ellers i desember gikk jeg i butikken og kjøpte melk. Og kløp meg i armen….igjen og igjen og igjen….

Til slutt noen favorittbilder fra året som har gått:

Tusen, tusen takk for at du følger meg, kjære leser!  Jeg gleder meg til fortsettelsen. Ønsker deg og dine et riktig
GODT NYTTÅR!

9 Kommentarer
 • Skrevet på12:33, 30. desember 2013

  Et herlig glad-innlegg! 🙂 Ønsker deg alt godt i 2014 også, og ser frem til å følge med videre her. Godt nytt år!

  • Nyttårsmodus-Elin
   Svar
   Skrevet på14:28, 30. desember 2013

   Tuuusen takk Camilla! Godt nyttår til deg også 🙂

 • Lotta
  Svar
  Skrevet på13:35, 30. desember 2013

  For et år og for ei dame! 🙂 Jeg blir så glad av å høre om sånne som deg, som får levd ut drømmen og lykkes og bare være fornøyde 🙂
  Lykke til med det kommende året og godt nytt år! 🙂

  • Takker-og-bukker-Elin
   Svar
   Skrevet på14:31, 30. desember 2013

   Det er så deilig å få sånne kommentarer, altså. De tar jeg frem på dager som er grå 🙂 Takk Lotta! Godt nyttår!

 • Ragnhild
  Svar
  Skrevet på16:15, 30. desember 2013

  For et flott år du har hatt – og tusen takk for at jeg får følge deg 🙂 Ønsker deg alt godt i 2014 – og gleder meg til å følge deg og krem.no videre. Godt nytt kremår!

  • Krem-Elin
   Svar
   Skrevet på01:27, 31. desember 2013

   Takk for fine ord. Et godt nytt kremår til deg også Ragnhild 🙂

 • Skrevet på02:47, 4. januar 2014

  Det er veldig inspirerende å lese bloggen din, og det er er hyggelig å lese oppsummeringen av et så spennende år! Jeg ser frem til flere oppskrifter i året som kommer.

  • konditor-elin
   Svar
   Skrevet på07:26, 4. januar 2014

   Tusen takk Anette! Ordene varmer 🙂

 • Catrin
  Svar
  Skrevet på12:40, 27. januar 2014

  HURRA!!! Dette er fantastisk! Gratulerer med megasuksess!! Jeg blir kjempestolt og glad over å lese alt dette. Dette fortjener du!!! Åhhh, blir rørt her jeg sitter.. 🙂
  Stor klem, Catrin

Legg igjen kommentar

Kommentar
Navn
E-post
Website

Rundstykker med pote..

Har du kokte poteter til overs fra middagen?...

Elins luksus-kjeks

Det er valgdag, og i tilfelle du blir...

Valgets vinner

I forbindelse med at vi snart skal gå...

Smuldrepai med eple

I denne smuldrepaien har jeg brukt en mørdeig...

15 favorittoppskrift..

De norske eplene er modne og jeg har...