Cheese cake Tropicana Hurricana. Ya man.
Vi var litt uenige i familien om smaken kunne vært mer intens. Opprinnelig brukte jeg 3 dl kremfløte i denne kaken, men jeg har nedjustert oppskirften til 2 dl for å få frem mer smak. Liker du den mildere – bruk gjerne 3 dl.
Kaka kan lages ferdig en til to dager før den skal spises og kan fryses.
OBS! Oppdatert informasjon: Jeg har blitt nødt til å gjøre om litt på denne oppskriften, ettersom den opprinnelige smoothie-miksen inneholdt variable mengder av papaya og ananas, noe som gjorde at den i enkelte tilfeller ikke stivnet.
Tropisk ostekake med pasjonsfrukt (Tropicana Hurricana)
Tropisk mos:
400 g mango (kjøp gjerne frossen – fra Eldorado)
70 g sukker
Tin blandingen, eller skrell og skjær av fruktkjøtt av mango. Mos den i en blender eller med en stavmikser. Ha i kjele og kok opp med 70 g sukker. Helles i en bolle og avkjøles til romtemperatur.
Bunn:
200 g havrekjeks (for eks. digestive)
80 g smør
Ostekaken
3 dl ferdig moset mango
saften av 1/2 sitron
6 plater gelatin
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
75 g melis
2 dl kremfløte
3 stk pasjonsfukt
Gele på toppen
2 dl most mango (om du ikke har nok - bland ut med vann til du får 2 dl)
1 ss sitronsaft
1 pasjonsfrukt
4 plater gelatin
Slik gjør du:
1. Lag mango mos (se over)
2. Finknus kjeks i en bolle (eller i en foodprocessor), ha i smeltet smør. Klem kjeksen ut i en springform kledd med bakepapir
ca. 23-24 cm. (Valgfritt: Stek på 180 grader i 10 minutter – avkjøl i kjøleskap)
3. Legg gelatin i kaldt vann.
4. Pisk kremfløte og sett kjølig.
5. Pisk sammen romtemperert kremost og melis.
6. Bland inn sitronsaft i mango-mos. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt av blandingen.
7. Ha den varme blandingen i resten av mango-mosen. Hell alt over i bollen med kremost. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen. Tilsett bløtpisket kremfløte.
8. Skrap ut innholdet av 3 pasjonsfrukt og bland inn.
9. Hell i formen og sett kjølig. La stå til ostekaken er fast før du legger på gele.
10. Gele: Legg gelatin i kaldt vann i minimum fem minutter. Ha sitronsaft, resten av mangomos + en pasjonsfrukt i en bolle/ kjele. Klem ut vannet av gelatinen og ha i beholderen. Smelt sammen. Avkjøl litt før du heller geleen over kaken. Sett kjølig.
|
|