- Krem.no - https://krem.no -

Tropisk ostekake med mango og pasjonsfrukt

Cheese cake Tropicana Hurricana. Ya man. 

Ostekake er fantastisk godt og lenge har jeg drømt om en med tropisk smak. Det har jeg gjort noe med i dag. Denne fikk meg til å tenke på reggea, sol og palmesus. Ok, litt på 17. mai også, da. 
Det er sikkert et vell av oppskrifter på tropisk ostekake der ute på verdensveven, men i dag har jeg laget kake uten å se noe som helst sted først. Denne ble til i eget hode, og joda, den ble akkurat så tropisk som jeg hadde håpet på. 

Vi var litt uenige i familien om smaken kunne vært mer intens. Opprinnelig brukte jeg 3 dl kremfløte i denne kaken, men jeg har nedjustert oppskirften til 2 dl for å få frem mer smak. Liker du den mildere – bruk gjerne 3 dl. 

Kaka kan lages ferdig en til to dager før den skal spises og kan fryses. 

OBS! Oppdatert informasjon: Jeg har blitt nødt til å gjøre om litt på denne oppskriften, ettersom den opprinnelige smoothie-miksen inneholdt variable mengder av papaya og ananas, noe som gjorde at den i enkelte tilfeller ikke stivnet. 


Tropisk ostekake med pasjonsfrukt (Tropicana Hurricana)

Tropisk mos:
400 g mango (kjøp gjerne frossen – fra Eldorado) 
70 g sukker
Tin blandingen, eller skrell og skjær av fruktkjøtt av mango. Mos den i en blender eller med en stavmikser. Ha i kjele og kok opp med 70 g sukker. Helles i en bolle og avkjøles til romtemperatur. 

Bunn:
200 g havrekjeks (for eks. digestive)
80 g smør

Ostekaken
3 dl ferdig moset mango
saften av 1/2 sitron
6 plater gelatin
200 g nøytral kremost (for eksempel Philadelphia)
75 g melis
2 dl kremfløte
3 stk pasjonsfukt

​Gele på toppen
2 dl most mango (om du ikke har nok - bland ut med vann til du får 2 dl)
1 ss sitronsaft
1 pasjonsfrukt
4 plater gelatin

Slik gjør du:
1. Lag mango mos (se over)
2. Finknus kjeks i en bolle (eller i en foodprocessor), ha i smeltet smør. Klem kjeksen ut i en springform kledd med bakepapir
ca. 23-24 cm. (Valgfritt: Stek på 180 grader i 10 minutter – avkjøl i kjøleskap)
3. Legg gelatin i kaldt vann.
4. Pisk kremfløte og sett kjølig. 
5. Pisk sammen romtemperert kremost og melis. 
6. Bland inn sitronsaft i mango-mos. Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i litt av blandingen. 
7. Ha den varme blandingen i resten av mango-mosen. Hell alt over i bollen med kremost. Bruk en håndmikser eller en ballongvisp og rør sammen. Tilsett bløtpisket kremfløte. 
8. Skrap ut innholdet av 3 pasjonsfrukt og bland inn. 
9. Hell i formen og sett kjølig. La stå til ostekaken er fast før du legger på gele.
10. Gele: Legg gelatin i kaldt vann i minimum fem minutter. Ha sitronsaft, resten av mangomos + en pasjonsfrukt i en bolle/ kjele. Klem ut vannet av gelatinen og ha i beholderen. Smelt sammen. Avkjøl litt før du heller geleen over kaken. Sett kjølig. 

Mangomos: La frossen mango tine eller renskjær mango. Mos med en stavmikser og ha i kjele. Tilsett sukker og la boble og koke 3-4 minutter. 

Klem kjeks og smør ut i form (22. – 24 cm) og stek på 180 grader. avkjøles. Ha alle elementer klare til blanding når kaken skal røres sammen. 

Hell massen i formen og sett kjølig. Når kaken er stivnet – lag gele. Smelt bløtlagt gelatin med litt av fruktsaften (jeg smeltet i mikroovn). Hell alt i samme beholder og bland godt før den helles over kaken.  

Geleen skal være helt stiv før du tar en skarp kniv dyppet i varmt vann og drar langs kanten. Fjern ringen og sett kaken på fat. 

Holdbar kake som tåler å stå i kjøleskap et par dager før den skal spises (pakk godt inn). Kaka kan også fryses. 

Tropisk ostekake er servert!