- Krem.no - https://krem.no -

Trøste-cookies

Det er år og dag siden jeg bakte cookies, og i dag følte jeg for å bake noe til trøst. Noen snakker allerede om korona-kiloene som renner på, men for meg har denne krisen helt motsatt effekt. Jeg spiser knapt.

Så, derfor har jeg dratt på litt skikkelig i dag og bakt feite, sjokolade- og sukkerfylte cookies, og det – midt på blanke tirsdagen. De er ikke seige, heller litt mjuke i midten.

Har en egen kategori her på krem.no som heter cookies, og der finner du en hel haug av varianter, så liker du ikke disse, kanskje du finner en annen favoritt? Det som er så fint med cookies er at du kan rulle deigen som en pølse, pakke den i plast og la den bli i kjøleskapet i flere uker (deigen er så stappa med fett og sukker, det kan knapt bli dårlig), så skjærer du deg ei skive eller fem og steiker når du blir fysen på noe godt.

Disse kan du lage så store du vil – mine ble sånn halvstore (veide ca. 45 gram). Har du ikke sjokolade? Bruk det du har i skapet, enten det er nøtter, en annen type sjokolade eller karameller…bruk fantasien.

Trøste-cookies
100 g smør/ margarin
100 g brunt sukker (eller ta det du har)
125 g sukker
250 g hvetemel
1 egg
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker (eller 1 ts vaniljeekstrakt)

200 g sjokolade

Slik gjør du:
1. Rør sammen brunt og hvitt sukker med mykt smør. 
2. Tilsett egg.
3. Rør inn det tørre og vend til slutt inn hakket sjokolade.
4. Pakk deigen inn i plast og legg i kjøleskap en halv time.
5. Plasser biter (ca. 45 gram) på en plate, klem flate og stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen.
​6. Avkjøl og spis.

Rør sammen smør og sukker. Tilsett egg. Rør inn det tørre + sjokolade. Ferdi!
Pakk deigen inn i plast og legg den i kjøleskap. Skjær den i skiver og stek når det måtte passe. Denne deigen er holdbar i flere uke.
Lag kuler, eller skjær skiver som klemmes flate på en bakeplate (ca. 45 gram). Stek på 200 grader i ca. 10-15 minutter.
Disse ble såå gode!