Knasende sprø vafler som kan oppbevares lenge
Har du forsøkt å lage sprø vafler noen gang? Her kommer oppskriften du kan bruke til å lage knasende sprø vafler i vaffeljernet ditt.
Lørdag markeres vaffeldagen, og her er noe kjempegodt: Sprø vafler som du kan spise som dessert, gjerne dyppet i sjokolade og servert med krem og frukt, som kake til kaffekoppen i solveggen, eller ta med noen hjerter smurt med pålegg i tursekken. Jeg har laget en nistevariant og tilsatt litt havregryn og melk. Om du heller vil ha kakevarianten, dropp havregryn og melk. Røra er ganske fast men vil smelte utover i jernet av seg selv. Vaflene er holdbare veldig lenge og holder seg sprø oppbevart i tett boks.
Tørre vafler
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)
4 egg
200 g sukker
200 g smør
500 g potetmel
3 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 dl havregryn (valgfritt)
2 dl melk (valgfritt)
Slik gjør du:
1. Pisk eggedosis av sukker og egg.
2. Tilsett smeltet smør.
3. Rør inn potetmel, bakepulver og vaniljesukker.
4. Tilsett evt. havregryn og melk.
5. Stek i vafflejern og klipp opp mens vaffelplaten er varm.
6. Oppbevares i lufttett boks.
Sukker og egg piskes til eggedosis, deretter tilsettes smeltet smør, bakepulver, vaniljesukker og potetmel. Røra blir ganske fast, men vil smelte utover i jernet av seg selv.
Dypp i sjokolade, spis som kake eller smør med litt salt pålegg. Holder seg sprø veldig lenge oppbevart i en tett boks.
|
|