- Krem.no - https://krem.no -

Vaniljesnurrer i form

Søt gjærbakst med vaniljekrem i svingene

Etter noen late uker er jeg bake-sulten igjen. Kjøpte meg noen søte små former på ferie som måtte testes. Det ble til disse mini hvetebrødene med vaniljekrem, strødd med mandelflak og perlesukker på toppen. Smaken av sommer spør du meg.
Enten kan du bruke min mest brukte oppskrift på gjærdeig eller velge å lage denne med litt mindre gjær: 

Søt gjærdeig

500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1egg

Vaniljekrem – kjøp eller lag selv
Perlesukker og mandelflak

1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i. 
2. Tilsett smeltet smør og egg. 
3. Deigen eltes godt til den er smidig. 
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose) 
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Stryk på vaniljekrem og rull sammen. 
6. Kutt store biter som legges i form. Om du ikke har så små former som meg – bruk en vanlig brødform.
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg  og steker av på ca. 200 grader i 15 minutter (ca.)

Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.