Søt gjærbakst med vaniljekrem i svingene
Søt gjærdeig
500 g hvetemel
1 dl sukker
25 g gjær
3 dl væske (gjerne melk)
75 g smør
1 ts kardemomme
1egg
Vaniljekrem – kjøp eller lag selv
Perlesukker og mandelflak
1. Bland alt det tørre i en bakemaskin, varm melken til fingervarm, rør ut gjæren og hell i.
2. Tilsett smeltet smør og egg.
3. Deigen eltes godt til den er smidig.
4. Settes et varmt og fuktig sted til heving. (Pakk bakebollen inn i en pose)
5. Når deigen har hevet til dobbel størrelse knas den godt sammen og kjevles til et rektangulært stykke. Stryk på vaniljekrem og rull sammen.
6. Kutt store biter som legges i form. Om du ikke har så små former som meg – bruk en vanlig brødform.
7. La heve i ca. 45 minutter før du pensler med egg og steker av på ca. 200 grader i 15 minutter (ca.)
Les også: 12 tips for å lykkes med gjærdeig.
|
|