- Krem.no - https://krem.no -

Vepsebol-makroner

Jeg har skjønt at vepsebol er noe mange liker å lage til jul. Jeg har aldri hverken smakt eller sett vepsebol før, men et raskt søk fortalte meg at dette jo er enkle saker: marengs blandet med hakket sjokolade og mandler.

Ettersom alle oppskrifter stort sett er helt like (ja, sånn er det – alle hermer) hadde jeg lyst til å gjøre disse ruke-kakene litt mindre i størrelse og litt mer elegante. Samtidig fant jeg ut at jeg skulle la latmannslivet overta, så jeg kjørte både mandler og sjokolade (hver for seg) i den lille foodprocessoren.

Og hva skjedde? Jo, fordi mandlene ble såpass finmalt ble dette til noen slags makroner. Ikke meg i mot. Om du vil kan du jo til og med legge dem sammen med noe fyll, akkurat som du gjør med makroner.

Hvis du ikke kjører mandler og finmaler sjokolade i en foodprocessor, men heller velger å grovhakke, vil du få noe som ligner mer på marengs. Godt det også.

Jeg brukte en sprøytepose med en litt stor glatt tyll, men sett gjerne små topper på plate med en skje. Ikke lag dem for store. De blir ikke særlig vakre, men gjør jo ingen verdens ting. Perfekt uperfekt.

Vepsebol-makroner (ca. 30 stk)
2 eggehviter (60 gram)
125 g finkornet sukker
100 g sjokolade
100 g mandler

Slik gjør du:
1. Mal mandler på en food processor, det behøver ikke være helt finmalt. Hell ut mandlene og ha i sjokoladen. Mal sjokoladen på samme måte.
2. Pisk eggehviter til marengs ved å tilsette sukker litt etter litt. Pisk til massen er blank og seig.
3. Rør inn mandler og sjokolade.
4. Ha i en sprøytepose med en stor glatt tyll, eller sett små topper på et bakebrett med bakepapir.
5. Stek på 160 grader varmluft 15-20 minutter.
6. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Alt du trenger: sukker, mandler, sjokolade og eggehvite.
Pisk marengsen til den er blank og stiv.
Bland inn mandler og sjokolade.
Ha massen i en sprøytepose eller fordel små topper med en skje.
Dette blir nok til ett brett. Ca. 30 stk.
Avkjøl etter steking.
Oppbevares i romtemperatur i en tett boks.