Bare å røre sammen, er laget på tre ingredienser, smaker supergodt!
Men over til kake-herligheten. Som de fleste kanskje har lagt merke til har jeg droppet laget med pisket krem på toppen. Mange bruker også marengs. Det er rett og slett fordi jeg syntes denne varianten smaker helt utmerket uten. Den søte melkekremen med lime behøver ikke nødvendigvis noe mer til. Men det er smak og behag. Kjør gjerne på med krem eller marengs om du vil.
Du får kjøpt søtet kondensert melk fra Tørsleffs på ICA Supermarked og i store Coop Megabutikker.
Les mer om Tørsleffs produkter her
Tørsleffs Key lime pai
300 g havrekjeks (eks. digestive eller Bixit)
100 g smør
valgfritt:
1 ts Tørsleffs vaniljesukker
1 ts kanel
1 boks Tørsleffs kondenserte melk, søt
4 eggeplommer
1 dl ferskpresset limesaft (Du trenger 2-3 stk)
Slik gjør du:
1. Knus kjeks i en mikser. Tilsett smak og smelt smør. Bland godt sammen til du har en kornete masse og klem den ut i en form (22-24 cm).
2. Sett formen i ovnen på 200 grader i ca. 5 minutter.
3. Rør sammen kondensert melk, eggeplommer og limejuice (ikke pisk, barer rør).
4. Hell blandingen i den helt avkjølte formen.
5. Sett i kjøleskap et par-tre timer før den skal spises. Dekoreres med limeskiver og eventuelt pisket krem.
Hva du skal bruke eggehvitene til? Kanskje til disse glutenfrie sjokoladecookisene?
|
|