- Krem.no - https://krem.no -

Verdens enkleste og beste, hjemmelagde iskrem

Glem ismaskin – denne knallgode isen rører du bare sammen og fryser. Ferdig!

Og glem gjerne ispinne-former. Denne isen egner seg faktisk best bare å spise med skje i passe porsjoner. Sponset innlegg.

Joda, jeg har sett dette før – oppskrift på iskrem med søtet kondensert melk finner du mange, mange steder på nettet, men jeg ville teste selv. KAN denne isen virkelig være så god som mange vil ha det til?

Skeptisk. Veldig skeptisk. Is uten ismaskin? Dette måtte jo bare bety en kornete iskrem. Med krystaller. Men, jeg tok feil, gitt.

Denne isen er faktisk så god at jeg ikke helt skjønner hvordan jeg kan overbevise deg. Attpåtil er jeg sponset! Og bare for å ha sagt det – denne oppskriften har jeg komponert selv – etter min smak.

Åkei – prøv selv! Det er viktig at du bruker den ferdig søtede kondenserte melken til å lage denne isen. Ikke vikingmelk.
Boksen fra Tørsleffs fås kjøpt i ICA Supermarked og i store Coop Megabutikker.

Verdens enkleste og beste iskrem

3 dl kremfløte (en liten kartong)
1 boks Tørsleffs søtet kondensert melk (ca. 400 g)
2 ts Tørsleffs ekte vaniljesukker
50 ml saft fra lime eller sitron (jeg brukte saften fra en lime)
5 store ss (hjemmelaget) bringebærsyltetøy (tilsvarer ca. 1 boks 125 g bringebær som knuses med 1-2 ss sukker). Eller bland inn annen frukt eller bær du liker!. Aller best smaker det med noe litt syrlig.

Slik gjør du:
1. Bland kondensert melk, kremfløte, vaniljesukker og limesaft og pisk til en bløt / rennende krem. Om du ikke har håndmikser, bruk en ballongvisp.
2. Rør inn bær/ syltetøy.
3. Fyll i egnet beholder og frys.

Fikk du heller lyst til å lage en Key lime pie? 

Jeg hadde en ide om å lage noen ispinner til barna og noen småporsjoner til de voksne…

…..men det som skjer når du tilsetter limesaft er at kremen «setter» seg og blir fast. Det betyr at det ikke gikk like greit å få dette i ispinneformene. (Men limesaften/ sitronsaften må du ha i – hvis ikke får du ikke den goooode smaken). Disse formene er forresten kjøpt på ebay….

….men glem ispinnene – det enkle er jo ofte det beste! Jeg tok til slutt resten i små ikea-glass. Praktisk og akkurat passe store. Du kan også bruke små plastbeger (eks skyr/ yoghurtbeger). Bare putt i fryseren – og så var det iskremfest i morgen! Jeg vedder for at det er en av de beste iskremene du noen gang har smakt 🙂 GOD HELG!