Verdens letteste lunsj. Eller var det dessert?

Verdens letteste lunsj. Eller var det dessert?

Picture

Ny anvendelse av Q Skyr

I dag fikk jeg lyst til å prøve noe nytt. Q Skyr Bringebærmett på knekkebrød. Det smaker nesten som en dessert og er lettere enn lettest – i dobbel forstand.  

Jeg må innrømme at jeg sjelden tenker på kalorier, men jeg vet at mai måned byr på utfordringer for alle dem som slanker seg og helst skal spise mindre av fett og sukker.

Derfor har jeg gjort noe jeg svært sjelden gjør. Jeg har laget noe alternativt, noe du kan kose deg med – med god samvittighet. Jeg velger nemlig å kalle dette en slags dessert. Som også smaker deilig til en helt vanlig lunsj! 

Konsistensen til Q Skyr er litt annerledes enn vanlig yoghurt. Den er litt fastere.  Jeg heller vanligvis på granola og spiser den som et herrrlig og mettende mellom-måltid, men tenkte hmmm, dette må da smake godt oppå på et frø-knekkebrød?

Bare så det er sagt: SKYR Bringebærmett er fettfri, har lavt sukkerinnhold og har 3 ganger så mye proteiner som vanlig yoghurt. Godt med god samvittighet, med andre ord!

Har brukt Korni knekkebrød med sesamfrø, som gir en god nøtteaktig smak, men bruk det knekkebrødet du liker best. Hjemmebakt smaker kanskje aller best? 

Og det behøver jo ikke stoppe her. Det neste blir kanskje Q Snjo på skiva? 

Picture

Picture

Rør opp Skyr’en og stryk på. Dryss på litt bringebær og topp gjerne med frisk Gjøksyre (vokser vilt). Nam! Og når det er sagt, Q-Meieriene har jo mange flere SKYR-smaksvarianter. Her er det bare å finne din favoritt. 
Picture

Eneste du skal tenke på er å spise disse så fort du har laget dem. Q Skyr inneholder en del fuktighet og gjør knekkebrødet fort mykt. 

Men jeg tror ikke det er noen fare. Disse forsvinner før du får sukk for deg. 

Innlegget er laget i samarbeid med Q-Meieriene

No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

hits