- Krem.no - https://krem.no -

Waleskringle

Kremfylt vannbakkels i ring

Skal du ha selskap eller har du noe å feire? Waleskringle er en tidløs klassiker som kanskje er blitt litt glemt? Dette er ikke en stor kringle, men en liten ring fylt med vanlig krem. Smaker også godt fylt med vaniljekrem.
Waleskringle lages tradisjonelt med butterdeig under vannbakkelsen, men den kan også lages uten. Dette er en liten walesring. Vil du lage en stor kringle, bruk 2-3 plater med butterdeig og hele porsjonen med vannbakkels.

1 plate frossen butterdeig (du finner den i frysedisken på butikken)
1/2 porsjon vannbakkelsdeig

Fyll kringlen med vaniljekrem blandet med krem (bland like deler pisket krem og vaniljekrem) eller med pisket kremfløte (5 dl tilsatt 4 ss sukker)

melisdryss på toppen

Slik lager du waleskringle:
1. Tin plate med butterdeig.
2. Lag kokt vaniljekrem.
3. Kjevle ut deigen og form den i en sirkel. Prikk med en gaffel og la hvile 30 minutter.
4. Kok vannbakkelsmasse.
5. Bruk tyll med stjernemønster (tyllen skal være inni posen). Ha i vannbakkelsmasse og sprøyt på ringen med butterdeig.
6. Stek ringen på 200 grader i 40-45 minutter. Avkjøl.
7. Bruk en kniv med sageblad og skjær av toppen av kringlen. Fyll kringlen med pisket kremfløte eller vaniljekrem blandet med pisket kremfløte .
8. Dryss på siktet melis rett før servering.


Verdens beste kaffekake som pynter opp festbordet.